Leier privatdetektiv

Veronica og Per Orderuds forsvarere har leid den kjente privatetterforskeren Harald Olsen til å arbeide med trippeldrapssaken. Dette bekrefter advokat Frode Sulland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt arbeid skal Olsen ha viet et bestemt miljø på Oslos vestkant spesiell oppmerksomhet i sin etterforskning.

Advokat Sulland sier det er hans og kollega Cato Schiøtz' mening at kriminalpolitiet har etterforsket Orderud-saken i over to år - uten at trippeldrapet er oppklart.

- Slik vi ser det, er det en rekke forhold som ikke er tilstrekkelig belyst gjennom det arbeidet politiet har utført. Vi hadde ikke ivaretatt vår oppgave som forsvarere, hvis vi hadde slått oss til ro med den etterforskningen som foreligger.

Gammel ringrev

- Ved begge advokatkontorene arbeides det kontinuerlig med Orderud-saken. I den forbindelse har vi gitt privatetterforsker Harald Olsen et oppdrag, i tillegg til den jobben vi gjør sjøl, understreker Sulland.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Olsen er en gammel ringrev i bransjen. Han har solid bakgrunn fra Kripos som taktisk drapsetterforsker og kriminaltekniker. Han ble i sin tid også engasjert i Birgitte Tengs-saken på Karmøy.

Olsens arbeid før og under Tengs-saken ga politietterforskningen et kraftig skudd for baugen, og bidro i vesentlig grad til at den tiltalte fetteren ble frikjent.

Statsadvokatene Jørn Sigurd Maurud og Olav Helge Thue sitter med dokumentene i Orderud-saken, etter saken ble oversendt fra Romerike politidistrikt til statsadvokatembetet i Oslo i månedsskiftet.

Drapstiltale

Politiet har innstilt på drapstiltaler, etter det Dagbladet forstår.

Maurud har sagt han regner med å ha sin innstilling klar overfor riksadvokaten i løpet av måneden. Det er riksadvokat Tor-Aksel Busch som skal ta den endelige avgjørelsen om drapstiltaler eller ikke.

En eventuell rettssak i Nes herredsrett kommer tidligst opp til våren, men mest sannsynlig ikke før til høsten.