Leier privatetterforskere for å finne Madeleine

Ekteparet McCann frykter portugisisk politi ikke gjør nok for å finne datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familien til Madeleine McCann har hyret et privat firma til å lete etter fireåringen ettersom de frykter portugisisk politi ikke gjør nok for å finne henne, skriver avisen The Times i dag.

Det private firmaet har i all hemmelighet etterforsket Madeleine McCanns forsvinning fra familiens hotellrom i Portugal for fire måneder siden, skriver avisen. 

Familien frykter at portugisisk politi ikke har satt i gang en effektiv nok aksjon i letingen etter Madeleine.

Politiet i Portugal har undersøkt 250 meldinger om angivelige observasjoner av Madeleine i Portugal og 150 meldinger observasjoner rundt om i Europa og Nord-Afrika, melder NTB.

Men McCann-familien er likevel bekymret for at viktige tips ikke er blitt fulgt opp. Firmaet Control Risk Group (CRG) skal ha undersøkt tips og angivelige vitneobservasjoner av Madeleine rundt om i verden og har også laget profiler på mulige kidnappere.

- Kate og Gerry vil vil bruke ethvert tilgjengelig middel for å finne Madeleine. De har en god stund vært bekymert for at politiet ikke tror at hun ble kidnappet. Som et resultat er det mange steiner som ikke er snudd, sier en venn av familien til The Sun.

Spor i Marokko

Et av sporene det kan bli aktuelt å granske nærmere er å finne i Marokko. To øyenvitner har uavhengig av hverandre forklart at de mener å ha sett Madeleine i Nord-Afrika:

MISTENKT:  Kate og Gerry McCann er bekymert  for at tips som kan være viktige for å finne datteren Madeleine ikke er blitt fulgt opp. De har leid inn et privat etterforskingsfirma som blant annet består av tidligere elitesoldater for å bistå i forsvinningssaken. Portugisisk politi mistenker foreldrene for å ha tatt livet av datteren.
MISTENKT: Kate og Gerry McCann er bekymert for at tips som kan være viktige for å finne datteren Madeleine ikke er blitt fulgt opp. De har leid inn et privat etterforskingsfirma som blant annet består av tidligere elitesoldater for å bistå i forsvinningssaken. Portugisisk politi mistenker foreldrene for å ha tatt livet av datteren. Vis mer

Seks dager etter at den lille jenta forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i Praia da Luz på Algarve-kysten i Portugal, hevdet en norsk kvinne å ha sett henne ved en bensinstasjon i Marrakech i Marokko.

Ifølge 45 år gamle Marie Olli sto Madeleine sammen med en mann i 30-årsalderen og så trist og litt fortapt ut.

- Når kan jeg få treffe mamma? hevder Olli at hun sa.

Selv bodde Olli på Hotel Ibis rett over gata fra bensinstasjonen, sammen med sin britiske ektemann Raymond Pollard.

Uavhengig vitne

Nok et vitne hevdet, uavhengig av Olli, å ha sett fireåringen i Marrakech denne dagen, da stående alene utenfor Hotel Ibis.

Da mannen, som er fra Yorkshire i England, kom hjem og så bilder av den savnede jenta, tok han straks kontakt med britisk politi.

Kilder sier til The Times at CRG har arbeidet sammen med familien McCann siden mai.

SAVNET:  Madeleine forsvant 3. mai i år. Seks dager senere hevder to kilder uavhengig av hverandre ha sett henne i Marokko. Foro: AP Photo/McCann-familien
SAVNET: Madeleine forsvant 3. mai i år. Seks dager senere hevder to kilder uavhengig av hverandre ha sett henne i Marokko. Foro: AP Photo/McCann-familien Vis mer

- CRG er en av gruppene som har tilbudt McCann-familien hjelp. Man kan gå ut fra at de gjør det som det portugisiske politiet ikke kan, sier en anonym kilde med nær kontakt til familien.

Benektet bruk av privatetterforskere

Madeleines far Gerry McCann skal første gang ha kontaktet privatetterforskere tre uker etter datterens forsvinning ettersom han var bekymret over at portugisisk politi ikke gjorde nok for å finne Madeleine.

Men han måtte offentlig benekte at familien brukte privatetterforskere da portugisisk politi ga uttrykk for at dette kunne stride mot portugisisk lov.

Etterforskningsfirmaet skal nå sjekke alle spor som kan være troverdige i forsvinningssaken. Kartleggingen blant annet av pedofile nettverk er en av oppgavene.

- Dette firmaet er anerkjent for sin ekspertise i å gjøre sensitive undersøkelser over hele verden, sier en kilde til The Sun.

Penger skal det ikke stå på. Etter at datteren forsvant 3. mai opprettet ekteparet et fond for finansiere letingen etter datteren. Dette fondet har fortsatt vel 12 millioner til rådighet.

Leier privatetterforskere for å finne Madeleine
KONTAKTET PRIVATETTERFORSKERE: Gerry McCann skal første gang ha kontaktet privatetterforskere tre uker etter datterens forsvinning. Her sammen med sin kone Kate og parets pressetalsmann, tidligerer BBC-reporter Clarence Mitchell.