Leier spanere til julebord

Vil sjekke om partneren er utro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Privatetterforskere som VG har vært i kontakt med, sier til avisa at førjulstida er høysesong for utroskapsdetektivene.

- Det er klart vi blir kontaktet mest under julebordstria når alkoholen flyter og hemningene er mindre. Julebord har alltid vært en fyllefest hvor alt er lov. Det er mye utroskap i forbindelse med jobbseminarer og på arbeidsplassen for øvrig, sier privatetterforsker Knut Brende i etterforskningsbyrået M16 til avisa.

Flere andre firma forventer en travel førjulstid.

Vanligvis får først detektiven et fotografi og opplysninger om overvåkningsobjektet. Deretter infiltrerer han eller hun rett og slett julebordsfesten, og observerer og noterer. Når vedkommende går, følger detektiven etter. Noen ganger blir personen overvåket hele julebordshelga, påfølgende uke og i enkelte tilfeller i flere måneder etter.

Oppdragsvigerne er av begge kjønn og ofte mellom 30 og 50 år.

- Det er det brede lag av befolkningen. Enten er de sykelig sjalu eller har en mistanke de ikke klarer å bli kvitt. Men det er som regel ingen røyk uten ild. I åtte av ti tilfeller er mistanken berettighet, sier privatetterforsker William Andersen til VG.