Leier ut helsevikarer for flere hundre millioner i året

Vikarbyråene vokser kraftig i Norge, og lønnsomheten øker enda mer.

HELSE: Petter Nyhagen i Dedicare økte omsetningen med over 85 prosent i fjor. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
HELSE: Petter Nyhagen i Dedicare økte omsetningen med over 85 prosent i fjor. Foto: Ivan Kverme/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dedicare, som er en av de største vikarbyråene innen helse i Norge, har beregnet det norske markedet for helsevikarer til å være i størrelsesorden 1 milliard norske kroner, skriver Finansavisen i dag.

Tall avisen har hentet ut fra fem av aktørene som er regnskapspliktige til Norge, viser sterk vekst i både omsetning og lønnsomhet i 2012.

Samlet steg omsetningen for de fem aktørene med 25 prosent, fra 416 til 560 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt økte med 60 prosent til 36 millioner kroner.

Ingen fare for det offentlige Dedicares norske sjef, Petter Nyhagen, mener deres private tjenester ikke utgjør noen fare for det offentlige.

— Vi konkurrerer ikke med det norske helsevesenet. Vi tilfører Norge kompetanse, sier Nyhagen til avisen.

40-60.000 kroner i uken Tall som Finansavisen har fått hentet inn fra syv ulike helseforetak viser at innleide psykiatere og andre legespesialister koster det enkelte sykehus mellom 40—60.000 kroner i ukentlige utgifter.

Behovet for sykepleiere er derimot langt høyere, men bransjen vil ikke kommentere hva den enkelte sykepleier sitter igjen med.