Leier ut inkassostempler

SKIEN (Dagbladet): Det er ikke en inkassosak, det bare ser slik ut. ak? Intrum Justitia A/S tjener penger på å leie ut inkasso-stempler til firmaer som vil skremme kundene sine til å betale raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selskapets stempler er nå spredt til omkring fem tusen firmaer landet rundt. Inkasso-stemplene får fart på betalerne, lenge før regninga er i nærheten av inkassoselskapet selv.

- Stemplene har hjulpet bedriftene til å drive inn mange millioner kroner, sier direktør Jan Stenberg i Intrum Justitia til Dagbladet.

Ble skremt

- Vi trodde regninga vi fikk på snaue tre hundre kroner var sendt til inkasso. Det må vel være å lure folk å bruke inkassoselskapets stempel når det er første gang en regning blir sendt ut, sier Jostein Vige i Skien til Dagbladet.

Han ble forbløffet da han fikk greie på at firmaer sitter på inkassoselskapets stempler og kan bruke dem som de vil.

Direktør Jan Stenberg mener at dette ikke kan stemples som lureri: - Vi har leid ut stempler i mange år, og det er bare en håndfull mennesker som har misforstått og trodd at regninga allerede er gått til inkasso.

- Det er ingen grunn til å bli redd om en får et slikt stempel på fakturaen. Det er bare ment som en påminnelse om at kreditor har en samarbeidsavtale med oss, sier Stenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer