Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leier ut inkassostempler

SKIEN (Dagbladet): Det er ikke en inkassosak, det bare ser slik ut. ak? Intrum Justitia A/S tjener penger på å leie ut inkasso-stempler til firmaer som vil skremme kundene sine til å betale raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapets stempler er nå spredt til omkring fem tusen firmaer landet rundt. Inkasso-stemplene får fart på betalerne, lenge før regninga er i nærheten av inkassoselskapet selv.

- Stemplene har hjulpet bedriftene til å drive inn mange millioner kroner, sier direktør Jan Stenberg i Intrum Justitia til Dagbladet.

Ble skremt

- Vi trodde regninga vi fikk på snaue tre hundre kroner var sendt til inkasso. Det må vel være å lure folk å bruke inkassoselskapets stempel når det er første gang en regning blir sendt ut, sier Jostein Vige i Skien til Dagbladet.

Han ble forbløffet da han fikk greie på at firmaer sitter på inkassoselskapets stempler og kan bruke dem som de vil.

Direktør Jan Stenberg mener at dette ikke kan stemples som lureri: - Vi har leid ut stempler i mange år, og det er bare en håndfull mennesker som har misforstått og trodd at regninga allerede er gått til inkasso.

- Det er ingen grunn til å bli redd om en får et slikt stempel på fakturaen. Det er bare ment som en påminnelse om at kreditor har en samarbeidsavtale med oss, sier Stenberg.

To typer

Selskapet selger to type stempler. Ett som kan brukes på en vanlig faktura, som et første skremmeskudd. Og ett som er et virkelig inkassovarsel.

Prisen for å «leke inkassobyrå» er 500 kroner i året. Stemplerne må inngå en avtale med Intrum Justitia om at selskapet skal få saken om den virkelig skal til inkasso.
Intrum Justitia omsetter for 90 millioner kroner i året, og stempelsalget er bare en liten del av virksomheten.

- Jeg tror vi var først ute med ideen her i landet. Nå har mange inkassoselskaper fulgt etter, sier Stenberg.

- Men se godt etter neste gang stemplet dukker opp. Det er ikke sikkert det er så farlig...

MILLIONGEVINST:</B> - Stemplene har hjulpet bedriftene til å drive inn penger, sier direktør Jan Stenberg i Intrum Justitia. Han er stolt over å ha vært først ute med stempelsalget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!