Familien bekrefter:

Leiesoldat henrettet: - Drept som et dyr

En avhopper fra den beryktede leiesoldatgruppa Wagner skal ha blitt henrettet av sine egne. Familien lærte om dødsfallet gjennom henrettelsesvideoen som nå sirkulerer, og er «forferdet».

DREPT: Jevgenij Nuzjin skal ha blitt henrettet av sine egne etter å ha blitt returnert til russerne. Familien lærte om dødsfallet gjennom henrettelsesvideoen på Telegram, forteller de. Foto: YouTube
DREPT: Jevgenij Nuzjin skal ha blitt henrettet av sine egne etter å ha blitt returnert til russerne. Familien lærte om dødsfallet gjennom henrettelsesvideoen på Telegram, forteller de. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hele familien var oppløst i tårer da vi så videoen … Han ble drept som et dyr, sier Ilya Nuzjin til den russiske menneskerettighetsgruppa Gulagu.net, ifølge The Guardian.

Han er sønn av mannen som skal bli henrettet i videoen, og sier at familien først lærte om farens dødsfall da de så videoen som etterlot dem «forferdet».

Slått med slegge

Videoen, som Dagbladet omtalte mandag, og som er publisert på meldingstjenesten Telegram, viser en mann som gir seg til kjenne som Jevgenij Nuzjin.

Med hodet tapet fast til en murvegg, blir han slått med ei slegge i hodet og nakken, før han kollapser og får ytterligere ett slag.

Til The Guardian bekrefter sønnen at det er faren, 55 år gamle Jevgenij Nuzjin, som ses henrettet, men ønsker ikke å uttale seg ytterligere av «sikkerhetshensyn».

- Forræder

Den russiske oligarken, Putin-vennen, og grunnlegger av den beryktede leiesoldatgruppa Wagner, Jevgenij Prigozjin, sa søndag at videoen viste Nuzjins henrettelse.

Han omtalte den tidligere leiesoldaten som «en forræder» som hadde byttet side for å «kjempe mot russerne», skrev Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.