- Leiesoldater tilbyr seg å hente ut Farouk

Vil involvere seg i Martine-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leiesoldater har tilbudt seg å hente ut Farouk Abdulhak fra Jemen, ifølge britisk presse. Abdulhak er mistenkt for drap og voldtekt på norske Martine Vik Magnussen.

Farouk Abdulhak fløy til Jemen i privatfly lørdag 15. mars i år, dagen før Martine Vik Magnussen ble funnet død i et søppelrom i kjelleren i leiligheten som Farouk disponerte i London.

Hans status som vitne ble oppgradert til mistenkt - både for drap og voldtekt - i juli i år.

Britiske myndigheter har forsøkt å få i stand en diplomatisk avtale for å få utlevert 21-åringen. Fremstøtene har så langt vært forgjeves, selv om britenes utenriksminister David Miliband personlig har ledet samtalene.

Nå har lykkejegere tilbudt seg å hente ut Farouk for 1 million pund (10,3 millioner kroner), skriver London-avisen Evening Standard.

En kilde «sentralt i etterforskningen» sier til avisen at veltrente soldater med erfaring fra Irak har tilbudt seg å fakke ham. Politiet skal ha klart å overbevise leiesoldatene om at en slik operasjon ikke er veien å gå, blant annet fordi man frykter store politiske komplikasjoner.

Avisen har også snakket med oberst Knut Hamre i det norske Forsvaret som understreker at det aldri har vært aktuelt for norske styrker å hente ut Farouk Abdulhak.

- Jeg er absolutt sikker på at den norske regjeringen aldri ville gå til et slikt skritt for å få ham ut, sier Hamre.

DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Privat
DREPT: Martine Vik Magnussen. Foto: Privat Vis mer

(NTB)

- Leiesoldater tilbyr seg å hente ut Farouk
ETTERLYST: Farouk Abdulhak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer