USA:

Leif (33) bestilte drap på svigermor

Forespørselen via nettstedet «RentAHitMan.com» gikk ikke helt som planlagt.

HAR TILSTÅTT: Nå risikerer 33-åringen ti år i fengsel. Foto: Politiet
HAR TILSTÅTT: Nå risikerer 33-åringen ti år i fengsel. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Leif Everett Hayman (33) fra Las Cruces i New Mexico har erkjent straffskyld for bruk av en landsdekkende, kommersiell tjeneste med hensikt om å få utført et bestillingsdrap.

Det kommer fram i ei pressemelding fra statsadvokaten, omtalt i blant andre The Independent.

- Ser ut til at han tok bilder av svigermor mens hun sov, sier Brittany Andrews. Video: Brittany Andrews. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

33-åringen ble tiltalt av en storjury i juli i 2022, etter at han tidligere samme år sendte gjentatte henvendelser til nettstedet «RentAHitMan.com», med et ønske om å få kjærestens mor drept.

Detaljen som må ha gått Hayman hus forbi, var at det aktuelle nettstedet overhodet ikke tilbyr slike lugubre tjenester. Det er rein satire.

Dobbel betydning

Seinest i fjor sommer omtalte Dagbladet den samme hjemmesida. Den ble opprettet av Bob Innes og noen studiekamerater i 2005, da de planla å starte et datasikkerhetsselskap sammen.

Kompisgjengen landa på et humoristisk ladd firmanavn: «Rent-A-Hit-Man».

Direkte oversatt betyr navnet «bestill en leiemorder», men Innes og kameratene forklarte at navnet hadde en dobbel betydning.

- «Rent» som i «lei oss», «hit» som i treff på nettsiden, og «man», fordi vi var fire menn. Vi syntes det var morsomt, har Innes sagt i et intervju med magasinet People.

Selv om firmaet aldri ble en realitet, har hjemmesida vist seg å være svært nyttig likevel.

- Vil at hun skal forsvinne

Siden 2008 har Innes flere ganger angitt og bidratt til pågripelsen av folk som faktisk har bestilt drap på andre mennesker.

Blant dem 18 år gamle Jazmin Paez, som bestilte drap på sin tre år gamle sønn i fjor, og Leif Everett Hayman året før.

I perioden mellom 10. april og 11. mai i 2022 sendte Hayman tre forespørsler til nettstedet, etterfulgt av flere oppfølgingsmailer.

- Jeg vil at hun skal forsvinne. Det er for mye jeg misliker ved henne, og hun kontrollerer kona mi, skreiv 33-åringen i sin første forespørsel ifølge pressemeldinga fra statsadvokaten.

Selv om Hayman her refererte til kvinnen han var sammen med som kona si, kan det tyde på at de bare var forlovet. Det skriver avisa The Sacramento Bee.

I forespørselen til nettsida hadde 33-åringen også lagt ved navn og bilder av kjærestens mor, samt hjemmeadressen.

Fikk svar

5. mai 2022 fikk Hayman svar fra en mann som tilsynelatende ville utføre oppdraget for ham.

I realiteten var dette en spesialetterforsker i den føderale kriminaletaten Direktoratet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff (ATF).

Da Hayman ble arrestert ble det sådd tvil om han var skikket til å stilles for retten. 33-åringen bodde da i en omsorgsbolig med oppnevnt verge fordi det heter seg at han hadde intellektuell utfordringer.

Etter en grundig psykologisk evaluering, landet de på at han var skikket.

Ifølge aktor risikerer Hayman ti års fengsel og sitter nå i varetekt i påvente av straffeutmålingen, skriver The Independent.