Leif (58) rullet 40 meter i traktor

Traktoren veltet av veien under snøbrøyting. Føreren slapp unna med kuttskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Han er en hardhaus. I dag er han ute og brøyter veiene igjen, sier traktorførerens venn, Sigurd Jarl Berge, til Dagbladet.no.

Det var i går ettermiddag at 58 år gamle Leif Ullestad kjørte ut med traktoren sin for å skrape veien etter all snøen som hadde falt ved Sinnes i Sirdal i Vest-Agder, skriver Aftenbladet.no.

- Det var for mye press på skrapa. Da han løftet opp redskapet og skulle rygge begynte traktoren og skli. Den tippet over veikanten og falt sidelengs ned den bratte skråningen, sier Berge til Dagbladet.no.

Slik opplevd 58-åringen selv episoden:

- Etter at jeg hadde kjørt over en bru, begynte traktoren å skli ut av veien. Men den stoppa. Da prøvde jeg å rygge bakover og inn på veien igjen, men da begynte jeg bare å skli på nytt, sier han til Dagbladet.no.

- Den var så veldig glatt, den snøen, sier Ullestad.

Stanset i tre

Traktoren begynte å gli i høy fart ned en skrent.

SKLED AV VEIEN: Her endte traktorferden. Foto: Sigurd Jarl Berge
SKLED AV VEIEN: Her endte traktorferden. Foto: Sigurd Jarl Berge Vis mer

Vennen Sigurd Jarl Berge forteller at traktoren rullet rundt to ganger på sin ville ferd rett mot en elv, men stanset mot et tre cirka 40 meter ned i skråningen. Han estimerer at høydeforskjellen mellom utgangspunktet og treet er cirka ti meter.

- Han ringte meg og fortalte hva som hadde skjedd. Jeg var på plass i løpet av en halvtime, sier Berge.

Leif kom seg til legevakta i Sirdal. Han ble imidlertid sendt videre til sykeshuset i Flekkefjord, der han sydde sine kuttsår i beina og på nesa.

- Englevakt

Da han skled nedover tenkte Leif Ullestad en ting: Han måtte holde fast i rattet.

- Jeg holdt bare fast, sier han.

- Og jeg må ha holdt hardt, for rattet var bøyd etterpå, sier 58-åringen.

Han husker ikke alle detaljene fra ulykka, og er ikke sikker på om han virkelig gikk rundt en eller to ganger.

Leif (58) rullet 40 meter i traktor

- Det kan være at jeg bare gikk rundt en gang, men at det føltes som jeg gikk rundt en gang til da jeg lå på hodet og fikk alt som var løst i traktoren over meg, sier han.

Politiet i Rogaland opplyser til Dagbladet.no at de fikk melding om episoden klokka 16.29 i går ettermiddag. De var aldri på stedet siden det hadde gått så bra med sjåføren.

- Det er en såkalt off-melding, men den går ut på at en mann ble sendt til legevakta i Sirdal etter at traktoren hans havnet utfor veien og i en grøft. Men at det dreide seg om slike avstander visste vi ikke, opplyser operasjonssentralen ved Rogaland politidsitrikt til Dagbladet.no.

Leif Ullestad har faktisk opplevd en tilsvarende situasjon tidligere, skriver avisa Sirdølen.

INTERAKTIVT KART: Google Maps

OVERLEVDE: Leif Ullestad overlevde den dramatiske ferden.