Leif GW om Quick-saken: - Dårenes parademarsj

Politiprofessor Leif GW Persson slakter norsk og svensk politi.

SLAKTER:  Suksessforfatter og politiprofessor slakter rettsvesenets behandling av Thomas Quick. - Det beste jeg kan si om etterforskningen er at det var dårenes parademarsj, sier Leif GW Persson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLAKTER: Suksessforfatter og politiprofessor slakter rettsvesenets behandling av Thomas Quick. - Det beste jeg kan si om etterforskningen er at det var dårenes parademarsj, sier Leif GW Persson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Det er mange som bør skamme seg! Først og fremst politiet i Sverige og aktor (statsadvokat) Christer van der Kwast. Men norsk politi, norsk påtalemyndighet og det medisinske apparatet rundt Thomas Quick har medansvar i tidenes rettsskandale, slår suksessforfatter og politiprofessor Leif GW Persson fast overfor Dagbladet.

Han har de siste tjue åra fulgt Thomas Quick-saken. 

Frikjent Mandag ble Thomas Quick frikjent for to nye drap - drap han i 2000 ble funnet skyldig i. Etter at kriminalreporter Dan Larsson i den svenske avisa NSD (Norrländska Socialdemokraten) avslørte Quick som en bløffmaker, begynte professor og suksessforfatter Leif GW Persson å interessere seg for myomanen Quick.

Dagbladet møtte GW Persson i sommer i Stockholm. Den frittalende professoren ved Polishögskolan i Stockholm er nådeløs når han  oppsummerer Thomas Quick-saken.

- I 1993 ble jeg kontaktet av en lokal statsadvokat som fortalte meg om en seriemorder. Etter å ha sett på saken advarte jeg Christer van der Kwast. Jeg ba den daværende assisterende statsadvokaten i Härnösand om å være forsiktig. Det var han ikke!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.