Leif GW om Quick-saken: - Dårenes parademarsj

Politiprofessor Leif GW Persson slakter norsk og svensk politi.

SLAKTER:  Suksessforfatter og politiprofessor slakter rettsvesenets behandling av Thomas Quick. - Det beste jeg kan si om etterforskningen er at det var dårenes parademarsj, sier Leif GW Persson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLAKTER: Suksessforfatter og politiprofessor slakter rettsvesenets behandling av Thomas Quick. - Det beste jeg kan si om etterforskningen er at det var dårenes parademarsj, sier Leif GW Persson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): - Det er mange som bør skamme seg! Først og fremst politiet i Sverige og aktor (statsadvokat) Christer van der Kwast. Men norsk politi, norsk påtalemyndighet og det medisinske apparatet rundt Thomas Quick har medansvar i tidenes rettsskandale, slår suksessforfatter og politiprofessor Leif GW Persson fast overfor Dagbladet.

Han har de siste tjue åra fulgt Thomas Quick-saken. 

Frikjent Mandag ble Thomas Quick frikjent for to nye drap - drap han i 2000 ble funnet skyldig i. Etter at kriminalreporter Dan Larsson i den svenske avisa NSD (Norrländska Socialdemokraten) avslørte Quick som en bløffmaker, begynte professor og suksessforfatter Leif GW Persson å interessere seg for myomanen Quick.

Dagbladet møtte GW Persson i sommer i Stockholm. Den frittalende professoren ved Polishögskolan i Stockholm er nådeløs når han  oppsummerer Thomas Quick-saken.

- I 1993 ble jeg kontaktet av en lokal statsadvokat som fortalte meg om en seriemorder. Etter å ha sett på saken advarte jeg Christer van der Kwast. Jeg ba den daværende assisterende statsadvokaten i Härnösand om å være forsiktig. Det var han ikke!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer