Leif vant i retten. Så anket forsikringsgiganten

– Vi har aldri vært borti en sak som denne, sier forsikringsselskapet.

BLODFLEKK: Pilen til venstre på bildet viser en blodflekk politiet fant på en scooter. En DNA-prøve viste at blodet tilhørte Leif Arvid Ernstsen.
BLODFLEKK: Pilen til venstre på bildet viser en blodflekk politiet fant på en scooter. En DNA-prøve viste at blodet tilhørte Leif Arvid Ernstsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leif Arvid Ernstsen, som ble skadet for livet i en snøscooterulykke på Finnmarksvidda for sju år siden, vant i slutten av februar mot forsikringsselskapet Fremtind i Alta tingrett.

Forsikringsselskapet ble dømt til å betale 11,8 millioner kroner i erstatning.

Nå har Fremtind anket dommen, bekrefter både selskapet selv og Ernstsen advokat Christian Lundin.

- Jeg har orientert kona hans om anken, og hun er veldig skuffet. Hun hadde håpet på at den belastende saken hadde fått sin avslutning, sier Lundin til Dagbladet.

Ingen ville si noe

Ernstsen fikk en alvorlig hjerneskade som gjør at han har store problemer med å snakke og gjøre seg forstått, og er i dag pleietrengende 24 timer i døgnet.

Hovedårsaken til at saken har tatt så lang tid å behandle, er at det har vært uklart hva som egentlig skjedde da Ernstsen ble skadet.

Han var med flere kamerater på fjellhytta Jotka, og etterpå kunne ikke - eller ville ikke - noen av de involverte si noe til politiet. Selv husker han ikke noe.

- Det er en svært spesiell sak, hvor det som faktisk skjedde ikke er klarlagt. Vi velger derfor å anke, med håp om å få fakta på bordet. Uansett hva som blir utfallet av anken, skal Ernstsen ha erstatning, sier Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Fremtind, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer