Leilighet full av syke storpudler

Premiert hundeeier fradømt retten til dyrehold i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dommen i Borgarting lagmannsrett gjelder grove overtredelser av dyrevernloven over lengre tid. Ifølge dommen avdekket en inspeksjon at de fleste av hennes mange hunder hadde øyebetennelse, og to hunder hadde ørebetennelse. En rekke hunder hadde tovete pels. Ei tispe med valpekull var tilgriset med avføring i pelsen og utflod etter fødselen.

Fikk flere pålegg

Ved en inspeksjon hadde kvinnen 16 storpudler, hvorav ni var valper. Ifølge dommen har kvinnen nektet å etterkomme pålegg fra nemnda om å bedre forholdene.

Lagmannsretten konkluderer at forholdene for hundene var av en slik karakter at hun bør fradømmes retten til å eie, bruke, handle og stelle dyr.

– Et slikt rettighetstap er inngripende, ikke minst for en som driver med avl og omfattende hundehold, samt utstilling av hunder. De enkelte overtredelsene av dyrevernloven er isolert sett ikke av så alvorlige karakter at rettighetstap bør gjelde for alltid, heter det i dommen.

Bot og dyreforbud

Den manglende evnen til å følge pålegg og påtale fra inspeksjoner tilsier at rettighetstapet for å drive dyrehold, bør være relativt langvarig og gjelde generelt for dyr, mener retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer