Leilighet full av syke storpudler

Premiert hundeeier fradømt retten til dyrehold i fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen i Borgarting lagmannsrett gjelder grove overtredelser av dyrevernloven over lengre tid. Ifølge dommen avdekket en inspeksjon at de fleste av hennes mange hunder hadde øyebetennelse, og to hunder hadde ørebetennelse. En rekke hunder hadde tovete pels. Ei tispe med valpekull var tilgriset med avføring i pelsen og utflod etter fødselen.

Fikk flere pålegg

Ved en inspeksjon hadde kvinnen 16 storpudler, hvorav ni var valper. Ifølge dommen har kvinnen nektet å etterkomme pålegg fra nemnda om å bedre forholdene.

Lagmannsretten konkluderer at forholdene for hundene var av en slik karakter at hun bør fradømmes retten til å eie, bruke, handle og stelle dyr.

– Et slikt rettighetstap er inngripende, ikke minst for en som driver med avl og omfattende hundehold, samt utstilling av hunder. De enkelte overtredelsene av dyrevernloven er isolert sett ikke av så alvorlige karakter at rettighetstap bør gjelde for alltid, heter det i dommen.

Bot og dyreforbud

Den manglende evnen til å følge pålegg og påtale fra inspeksjoner tilsier at rettighetstapet for å drive dyrehold, bør være relativt langvarig og gjelde generelt for dyr, mener retten.

Etter en helhetsvurdering setter lagmannsretten rettighetstapet til fem år, konkludere dommerne.

Kvinnen er samtidig dømt til å betale saksomkostninger på i alt 6 000 kroner og en bot på 4 000 kroner