Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leilighet kan skape bråk for Hanssen

Skal ha disponert en leilighet i First House-lokalene i Oslo før han offisielt ble partner i PR-byrået.

FASJONABELT: Inkognitogata i Oslo sentrum huser flere av hovedstadens mest eksklusive boliger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FASJONABELT: Inkognitogata i Oslo sentrum huser flere av hovedstadens mest eksklusive boliger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bjarne Håkon Hanssen skal ha disponert en leilighet i First House-lokalene i Oslo allerede to uker før han offisielt ble partner i PR-byrået. Det kan by på flere problemer for den tidligere statsråden.

Leiligheten ligger i Inkognitogata i hovedstadens ambassadestrøk, og ble ifølge Adresseavisens kilder gjort tilgjengelig for Hanssen i begynnelsen av uke 42. Først torsdag i uke 43 sa Hanssen offisielt ja til å bli partner i First House.

Bjarne Håkon Hanssen er for tiden på reise i Afrika, og har fortsatt ikke levert en erklæring til det såkalte karanteneutvalget som skal vurdere hvor lang karantene han får før han kan begynne å jobbe i PR-byrået.

Slike erklæringer skal leveres senest tre uker før han starter opp i den nye jobben. Men Hanssen skal altså likevel ha valgt å takke ja til tilbudet om å benytte seg av firmaets toppleilighet.

- Dette kan gjøre det enda mer problematisk for Hanssen, sier jussprofessor Eivind Smith ved Universitetet i Oslo.

Han mener leiligheten kan føre til ytterligere problemer for Bjarne Håkon Hanssen i forhold til Karanteneutvalget.

- Det å disponere en slik leilighet bekrefter og forsterker Hanssens relasjon til First House. Det vil også være med å tidfeste en tilknytning til dette aktuelle rådgivningsfirmaet. Dette er noe Karanteneutvalget utvilsomt vil måtte ta inn i sine vurderinger av om hvorvidt Hanssen har brutt sin varslingsplikt, sier Smith, som understreker at han bare kjenner de nye omstendighetene i saken fra Adresseavisen.

Han påpeker at det i saker som denne ikke er naturlig å legge til grunn at noen får tilgang til en slik leilighet uten at det ligger føringer for relasjonen. Karanteneutvalget vil i denne saken måtte gjøre en hel del ulike vurderinger. Hvorvidt Hanssen på ett eller annet vis har vært i sving med sin virksomhet uten å få den klarert i Karanteneutvalget, er en slik vurdering, påpeker Smith.(NTB)

KAN VÆRE I TRØBBEL: Bjarne Håkon Hanssen kan ha vært for tidlig ute med å flytte inn.
Foto: Berit Roald / Scanpix .
KAN VÆRE I TRØBBEL: Bjarne Håkon Hanssen kan ha vært for tidlig ute med å flytte inn. Foto: Berit Roald / Scanpix . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media