Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leilighet som tilhører drapssiktet forsøkt påtent i Ballangen

Ingen ble skadd.

BRANT: Det var leiligheten i underetasjen, der den drapssiktede bodde, som natt til lørdag ble forsøkt påtent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRANT: Det var leiligheten i underetasjen, der den drapssiktede bodde, som natt til lørdag ble forsøkt påtent. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag brøt det ut brann i et bolighus i Ballangen sentrum i Nordland.

Drapssiktets leilighet

Politiet fikk melding om brannen kl.05.20. To beboere, som befant seg i en annen leilighet i bygningen, kom seg ut for egen hjelp. De er uskadd.

«Ut i fra funn og observasjoner på stedet mistenker politiet at brannen er påtent», heter det i en pressemelding fra politiet i Narvik.

Leiligheten som ble forsøkt påtent tilhører den 23 år gamle mannen som er siktet, og har erkjent seg skyldig i, drapet på 21 år gamle Martin Bjørge Liebraaten og forsøk på drap av en 20 år gammel mann på Skjombrua i Narvik 1.november.

«Politiets undersøkelser vil blant annet søke å avdekke en eventuell sammenheng mellom disse hendelsene. Den siktede er varetektsfengslet og befant seg ikke i leiligheten», skriver politiet.

Slo rundt seg med kniv

Og det var nettopp hjemme hos den 23 år gamle mannen fra Ballangen at dramaet startet tirsdag for halvannen uke siden.

Den siktede har forklart at han ble oppsøkt av to menn, og at det skal ha vært en uenighet. Etter noe diskusjon ble 23-åringen med de to andre i en bil som kjørte i retning Narvik.

Ifølge 23-åringen skal diskusjonen ha fortsatt og eskalert.

Bilen skal så ha blitt stoppet ganske brått ved Skjombrua, 15 kilometer fra Narvik, på et ganske mørkt og gresgrendt sted, noe som skal ha gjort 23-åringen redd.

- Han ble mer redd enn han hadde vært under hele reisen, og da trakk han en kniv og slo nærmest vilt rundt seg - i affekt, fortalte drapsiktedes forsvarer, Egil Malm, til Dagbladet et par dager etter hendelsen.

Stakk av

Da politiet først fikk melding om hendelsen, trodde man det dreide seg om en bilulykke. Men ved enden av Skjombrua ble to personer med alvorlige stikkskader oppdaget.

En 23 år gammel mann ble erklært død på stedet, mens en 20-åring ble sendt til sykehus.

Drapssiktede stakk fra stedet for å dra hjem og pakke mat og klær for å stikke av. Men han ombestemte seg og meldte seg for politiet klokka 21.00 samme kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!