Leilighet til salgs - få vrang stefar med på kjøpet

Bittert arveoppgjør i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Toroms med balkong til 226 000 svenske kroner? Det er ikke ofte så billige leiligheter legges ut for salg i Stockholm, og det hele har sin forklaring. Kjøperen må selv sørge for å bli kvitt en vanskelig stefar som nekter å flytte ut.

Bakgrunnen for det uvanlige salget er et bittert arveoppgjør.

For to år siden døde den kvinnelige eieren av leiligheten, som ligger i bydelen Södermalm i den svenske hovedstaden. Mannen som nå nekter å flytte var hennes samboer.

Kvinnes datter ville ha sin del av arven etter dødsfallet, noe som omfattet halvparten av leiligheten på 37 kvadratmeter. Men stefaren var ikke særlig samarbeidsvillig.

- Vi har i prøvd å ha en dialog med mannen, men han har i lange perioder trukket seg unna. Når vi har fått tak i ham, har det vært tydelig at han verken vil kjøpe ut datteren eller gå med på å selge ut leiligheten, sier Mats Ljungquist, datterens advokat, til Expressen.

26. august går leiligheten under hammeren på en tvangsauksjon. Det er svensk lagmannsrett som har bestemt at leiligheten nå må selges.

En del interessenter har latt høre fra seg, til tross for de noe spesielle omstendighetene, og Ljungquist satser på at salgssummen blir langt høyere enn utropsprisen.

Både leiligheten og stefaren må kjøpes usett.

POPULÆRT OMRÅDE: Bydelen Södermalm i Stockholm er svært attraktivt. Foto: SCANPIX
POPULÆRT OMRÅDE: Bydelen Södermalm i Stockholm er svært attraktivt. Foto: SCANPIX Vis mer

- Leiligheten selges i den stand den befinner seg i, sier advokaten til den svenske avisa.