Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leiligheter i borettslag steg kraftig i pris i januar

Prisene på borettslagsleiligheter fortsatte å stige kraftig i januar og ligger nå 8,6 prosent over samme måned i fjor.

BOLIG: Prisene på borettslagsleiligheter steg kraftig i januar.  Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BOLIG: Prisene på borettslagsleiligheter steg kraftig i januar. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Statistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter fortsatte å stige i januar, og prisene er 5,1 prosent høyere i januar 2015 enn i desember 2014.

Passerte ny milepæl Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i januar 2015 på 30577 kroner, mens det tilsvarende tallet i desember 2014 var på 29.094 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,6 prosent, fra en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28164 kroner.

- Prisveksten i januar er en pangstart på 2015. Prisene stiger normalt i januar, men at de stiger såpass kraftig i år er litt overraskende, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en kommentar.

Han legger til at noe av forklaringen er den sterke veksten i noen av de store byene, inkludert Bergen, Drammen og Tromsø.

- Hvis vi ser prisene i et lengre perspektiv så ser vi en relativt jevn prisøkning. Januarprisene er 3,2 prosent høyere enn i november i fjor, og 1,3 prosent høyere enn i august i fjor, som er måneden prisene var på sitt høyeste, sier Drogseth.

Flere bud per bolig Sammenlignet med forrige måned steg også antall bud til et snitt på 5,3 bud per borettslagsbolig.

Dette er en oppgang på 1,6 bud fra desember 2014, og en oppgang på 0,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig er 1,6 i januar 2015. Dette er en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,4 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor, fremgår det av en melding fra Garanti Eiendomsmegling.

Flere nyheter Da blir prisen vesentlig høyere
Disse bankene er Norges beste - og verste
Oljefondet kjøper London-eiendom for 2,2 mrd.