1.400 interessenter: Av 75 leiligheter som ble lagt ut denne uken fikk 54 ett eller flere bud. Dermed ble det solgt leiligheter for 265 millioner kroner. Illustrasjon: DNB Eiendom Nybygg
1.400 interessenter: Av 75 leiligheter som ble lagt ut denne uken fikk 54 ett eller flere bud. Dermed ble det solgt leiligheter for 265 millioner kroner. Illustrasjon: DNB Eiendom NybyggVis mer

Leilighetssalg for 265 millioner på én uke

Denne uken har DNB Eiendom Nybygg solgt leiligheter for 265 millioner kroner i prosjektet Krydderhagen på Løren i Oslo. - Usedvanlig sterkt, sier meglersjef Jørn Are Skjelvan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt vanvittig.

Slik oppsummerer Jørn Are Skjelvan, leder for DNB Eiendom Nybygg i Oslo, situasjonen i nyboligmarkedet i hovedstaden overfor Finansavisen.

Denne uken la de ut 75 boliger til salgs i prosjektet Krydderhagen på Løren i Oslo, som AF Gruppen og Høegh Eiendom står bak. Totalt skal det bygges om lag 550 leiligheter på området, og salgstrinnet som ble lagt ut denne uken er det fjerde i rekken.

De 75 leilighetene som denne uken ble lagt ut for salg i Krydderhagen har en gjennomsnittlig størrelse på 78 kvadratmeter, og snittprisen pr. kvadratmeter er 63.000 kroner, minus garasje. Leilighetene spenner fra 46 til 96 kvadratmeter, og prislappen fra 2,79 til 7,05 millioner kroner. De skal stå ferdige i 2018.

- Til disse 75 leilighetene har 1.400 interessenter meldt seg på forhånd, og 163 har lagt inn bud. Loddtrekning mellom disse pågår nå, forteller Skjelvan til Finansavisen.

Av de 75 leilighetene er det 54 som har mottatt ett eller flere bud, i henhold til listepris. Dermed er 72 prosent av leilighetene solgt allerede den første uken etter salgsstart.

Til sammen har de 54 boligene som det nå pågår loddtrekning om, en salgsverdi på rundt 265 millioner kroner.

- Det er usedvanlig sterkt. Da vi la ut det forrige byggetrinnet i Krydderhagen i februar i år solgte vi rundt 30 prosent den første uken. I løpet av det siste halvåret, og særlig de tre-fire siste månedene har presset økt kraftig, sier Skjelvan til Finansavisen.

- Dette illustrerer hvordan markedet er i Oslo. Det er for få boliger til salgs totalt sett, og prisen mellom nytt og brukt er nesten visket ut. Det gjør at mange opplever det som veldig gunstig å kjøpe nybygg.

Flere økonominyheter:

Forbrukertilliten på det høyeste på over tre år
- Markedet er helt støvsugd for nyboliger