Leir med 3000 eksil-iranere angrepet i Irak

Iranske regimekritikere utsatt for kraftig rakettangrep. Det meldes om minst 20 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 15 raketter slo torsdag ned nær en leir som huser medlemmer av den iranske eksilgruppa Folkets Mujahedin (MEK/PMOI), tett ved flyplassen i Bagdad i Irak.

Det i mediene meldt om over 20 drepte etter angrepet, som skal ha skjedd fra Bakriya-området seks kilometer nordøst for flyplassen.

En talsmann for den irakiske regjeringshæren, brigadegeneral Yahya Rasool, sier imidlertid at det ikke er meldt om drepte eller sårede.

Tidligere militærbase Ifølge en talsmann for eksiliranerne i leiren ble flere drept i angrepet, men kan ikke si hvor mange. Politiet opplyser at seks Katjusja-raketter landet innenfor gjerdet som omgir flyplassområdet, men uten å forårsake skade.

Seks andre raketter landet inne eksil-iranernes leir, som ligger i den tidligere amerikanske militærbasen Camp Liberty. Rundt 3.000 medlemmer av den iranske eksilgruppa MEK befinner seg i Camp Liberty.

Bakgrunnen MEK ble dannet på 1960-tallet og deltok aktivt på ayatolla Khomeinis side under revolusjonen i Iran på 1970-tallet. Nå er den en opposisjonel eksil-gruppe.

Gruppa var tidligere på USAs og EUs liste over terrororganisasjoner, men er nå fjernet fra listene og regnes ikke som en terrororganisasjon.

Utenriksminister Hillary Clinton tok beslutningen da USA fjernet gruppa fra lista i 2012, etter blant annet å ha vurdert gruppens avstandtaken fra voldsbruk og at det er gått over ti år uten hendelser der gruppen har vært innblandet.

(NTB/Dagbladet)