Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solveig Horne overtar hans plass i justiskomiteen

Leirstein inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen

Frp-gruppemøtet har nå vedtatt at Ulf Leirstein skal inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen, mens Solveig Horne overtar hans plass i justiskomiteen.

TRAKK SEG: Ulf Leirstein trakk seg fra seg vervene som justispolitisk talsperson og nestleder i gruppestyret for tre uker siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRAKK SEG: Ulf Leirstein trakk seg fra seg vervene som justispolitisk talsperson og nestleder i gruppestyret for tre uker siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leirstein frasa seg sine verv i Frp 12. januar etter at NRK avslørte at han hadde sendt pornografiske bilder til en ung gutt, som også hevder at Leirstein inviterte til trekantsex.

Da saken ble kjent, erkjente Ulf Leirstein å ha gått over streken.

- Både som privatperson og som folkevalgt er det uakseptabelt av meg. Jeg er lei meg for å ha vist dårlig dømmekraft, skrev Østfold-representanten på Face book.

JUSTIS: Solveig Horne er tilbake på Stortinget etter drøye fire år i regjeringen. Nå blir hun Frp's justispolitiske talsperson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JUSTIS: Solveig Horne er tilbake på Stortinget etter drøye fire år i regjeringen. Nå blir hun Frp's justispolitiske talsperson. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Frp-gruppemøtet har nå vedtatt at Ulf Leirstein skal inn i kontroll- og konstitusjonskomiteen, mens Solveig Horne overtar hans plass i justiskomiteen.

Horne fikk avløsning som barne- og likestillingsminister da Erna Solberg utvidet regjeringen med Venstre for to uker siden. Nå er rogalendingen tilbake på Stortinget, der hun ble innvalgt i 2001 som 32-åring.

- Jeg begynte min stortingskarriere i justiskomitéen i 2005 og gjensynsgleden er stor, sier sier Solveig Horne i en pressemelding fra Frp.

- I regjeringsplattformen ligger mange viktige satsinger på justisfeltet. Mer politi i gatene, styrket innsats mot voldtekt og vold i nære relasjoner, og satsing på offeromsorg er noe av det jeg ser mest frem til å jobbe med, sier Horne, videre.

Amundsen til utenriks

INNPISKER: Tidligere justis og beredsskapsminister Per-Willy Amundsen blir Frp's innpisker og medlem i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INNPISKER: Tidligere justis og beredsskapsminister Per-Willy Amundsen blir Frp's innpisker og medlem i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Partiets andre avgåtte statsråd Per-Willy Amundsen (47) tar sete i utenriks- og forsvarskomiteen.

Ifølge Frp skal Amundsen og Christian Tybring-Gjedde (54) avtale seg i mellom hvem som skal være partiets talsperson for utenrikssaker og hvem som skal ha ansvar for forsvarspolitikken.

-Jeg er glad for at jeg fortsatt får jobbe med beredskap og sikkerhet, dette er en av statens viktigste oppgaver, sier Amundsen.

Njåstad-opprykk

​Ulf Leirsteins rolle som første nestleder i gruppestyret overtas av finanspolitisk talsperson Helge Andrè Njåstad (37), som rykker opp fra andre nestleder.

Dagens innpisker Bård Hoksrud (44) blir ny andre nestleder, mens Per-Willy Amundsen tar på seg innpiskerjobben.

Hanne Dyveke Søttar (52) flyttes fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til arbeids- og sosialkomiteen.

Mange hensyn

VALGKOMITEENS LEDER: Morten Wold (Frp) har ledet arbeidet med endringene i Frp-gruppa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VALGKOMITEENS LEDER: Morten Wold (Frp) har ledet arbeidet med endringene i Frp-gruppa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det er utfordrende å legge slike personkabaler, fordi det er mange hensyn å ta, uttalte Morten Wold, leder for Frp’s valgkomite på Stortinget til Dagbladet før gruppemøtet.

- Du vil så langt som mulig forsøke å etterkomme den enkeltes ønsker, samtidig som man ivaretar stortingsgruppas beste.

- Nå er det såpass kort tid siden oktober, da gruppa ble konstituert, at vi forsøkte å gjøre færrest mulig endringer, sier Wold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!