Leirstein støtter uttalelse fra ytterste høyre

«Islam gradvis spiser opp vestlige verdier».

STORTINGSREPRESENTANT: Ulf Leirstein.
Arkivfoto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet


Ferdig behandlet av fotograf
STORTINGSREPRESENTANT: Ulf Leirstein. Arkivfoto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Ferdig behandlet av fotograf Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I et intervju med Klassekampen stiller Frp-topp Ulf Leirstein seg bak uttalelser fra en tidligere leder av den omstridte organisasjonen Norwegian Defence League (NDL), som har sagt at «islam gradvis spiser opp vestlige verdier».

Stortingsrepresentanten som er andre nestleder i partiets stortingsgruppe og fraksjonsleder for Frp i justiskomiteen, har den siste uka fått kritikk både fra sitt eget parti og fra Arbeiderpartiet etter at han trykket «Liker» på Facebook på et innlegg der Ap-politiker Hadja Tajik ble sjikanert for sin muslimske bakgrunn.

Det er ikke første gang at Leirstein har likt kontroversielle uttalelser på Facebook. Han har den tidligere NDL-lederen Ronny Alte blant sine 4500 venner, men sier at han 4500 venner på Facebook uten at han nødvendigvis er enig med disse i alt.

Konfrontert med en bloggpost fra Alte der han skriver at «islam gradvis spiser opp de vestlige verdiene», sier Lerstein til Klassekampen at han stiller seg bak den uttalelsen.

Presisering:  I den opprinnelige versjonen av denne saken ble Ronny Alte omtalt som høyreekstremist. Alte ønsker å presisere følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer