Leirstein: Straffen er tilbakelagt

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein mener han fortjener ny tillit av partiet, men vil ennå ikke svare på om han ønsker gjenvalg til Stortinget.

STRAFFEN TILBAKELAGT: Frps Ulf Leirstein utelukker ikke gjenvalg til Stortinget og mener straffen han fikk av partiet, er et tilbakelagt stadium.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STRAFFEN TILBAKELAGT: Frps Ulf Leirstein utelukker ikke gjenvalg til Stortinget og mener straffen han fikk av partiet, er et tilbakelagt stadium. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det tar jeg stilling til når jeg får spørsmål om det. Om halvannet år, skriver Leirstein i en tekstmelding til Dagbladet.

I et større intervju med lokalavisa Moss Avis sier Leirstein at han nå har sonet sin straff i partiet.

- Straffen jeg fikk for et år siden er et tilbakelagt stadium. Hvis man blir dømt for noe, må man sone. Jeg er ikke dømt for noe, men jeg har fått en straff i partiet, og den har jeg tatt, sier Leirstein til avisa.

Reagerer

Stortingsrepresentanten som trakk seg som leder i Moss Frp, parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i Frp i fjor. Det skjedde etter at NRK avslørte at han hadde foreslått trekantsex med en femtenåring overfor et kvinnelig partimedlem. Leirstein delte også hardpornografiske bilder med en 14-åring via e-post.

Det skapte reaksjoner da Bergens Tidende forleden fortalte at Leirstein hadde fått være ordstyrer på årsmøtene til Innlandet og Viken Frp. Dagbladet skrev også om reaksjonene, som Leirstein overfor Moss Avis slår Leirstein fast at er blåst opp av mediene.

- Når jeg blir spurt om å være møteleder på tre store møter, blant annet årsmøtet til Viken Frp, antar jeg at de gjør det fordi de synes jeg er en flink møteleder, sier Leirstein, som viser til en evaluering i partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer