SEIERSKVINNEN: Erna Solberg og Høyre blir årets store valgvinnere i kommunevalget. SV gjorde et dårlig valg, og nå velger Kristin Halvorsen å gå av som partileder. - Leit, sier Erna Solberg til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SEIERSKVINNEN: Erna Solberg og Høyre blir årets store valgvinnere i kommunevalget. SV gjorde et dårlig valg, og nå velger Kristin Halvorsen å gå av som partileder. - Leit, sier Erna Solberg til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Leit. En epoke er over

Erna Solberg om at Kristin Halvorsen går av som partileder i SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØYRES VALGVAKE (Dagbladet): Ikke lenge før Høyre-leder Erna Solberg ble klappet og hyllet fram blant sine egne i Ballroom i Oslo sentrum, ble det klart at Kristin Halvorsen skal gå av som partileder i SV før stortingsvalget i 2013.

- Det er leit. Jeg liker Kristin Halvorsen som person, selv om jeg ikke liker politikken hennes, smiler en svært fornøyd Erna Solberg på Høyres valgvake.

For Erna Solberg synes å være kommunevalgets soleklare valgdronning i år. Men Erna Solberg har også vært gjennom mange tunge Høyre-år.

- Ja, jeg vet hva hun gjennomgår nå, sier Solberg.

At Kristin Halvorsen går av som SV-leder var likevel ikke det mest overraskende i årets kommunevalg:

- Hun har vært med lenge, lengst av alle partilederne som er her nå, så det er likevel ikke uventet at hun ville tre av. Men en epoke for SV er over, og det skal bli interessant å se hvem som skal ta over, sier Solberg.