Leiteaksjon etter tsjekker i Sjoa

En nabo til raftingelva Sjoa hørte rop om hjelp fra elvestrykene, og slo alarm da han så en tom tsjekkisk kajakk flyte forbi. Helikopter, padlere, raftere og et stort antall redningsmannskaper forsøker nå å finne den savnede kajakkpadleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen var ute og gikk da han så den tomme kajakken flyte forbi opp ned i vannet. Gjennom elvebruset mente han å høre rop om hjelp.

Lensmannen i Sel fikk meldinga klokka 13.15, og satte igang en stor leiteaksjon.

- Det er mange raftere og padlere i elva i dag, men vi har ikke fått melding om at noen skal være savnet, opplyser lensmann Halvard Myrsven til Dagbladet.no.

Jakter på tsjekkere

Det dreier seg om en enmanns slalåmkajakk med utenlandsk merking.

- Det lokale padlemiljøet sier at det er en kajakktype som er blitt brukt av tsjekkere i elva hele denne uka, sier lennsmannsfullmektig Erik Tønnes.

De har uten hell forsøkt å finne disse tsjekkerne. En buss med turister fra Tsjekkia viste seg å ikke ha noe med kajakken å gjøre, og lensmannsfolkene fortsetter tsjekker-jakta utover ettermiddagen. Samtidig foregår leiteaksjonen i elva for fullt.

Leiter fra lufta

To politifolk fra lensmannskontoret er på stedet. De får bistand fra hjelpekorpset til Røde Kors på Otta, elleve frivillige kajakkpadlere og to gummibåter fra raftingmiljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer