Leiteaksjon etter tsjekker i Sjoa

En nabo til raftingelva Sjoa hørte rop om hjelp fra elvestrykene, og slo alarm da han så en tom tsjekkisk kajakk flyte forbi. Helikopter, padlere, raftere og et stort antall redningsmannskaper forsøker nå å finne den savnede kajakkpadleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mannen var ute og gikk da han så den tomme kajakken flyte forbi opp ned i vannet. Gjennom elvebruset mente han å høre rop om hjelp.

Lensmannen i Sel fikk meldinga klokka 13.15, og satte igang en stor leiteaksjon.

- Det er mange raftere og padlere i elva i dag, men vi har ikke fått melding om at noen skal være savnet, opplyser lensmann Halvard Myrsven til Dagbladet.no.

Jakter på tsjekkere

Det dreier seg om en enmanns slalåmkajakk med utenlandsk merking.

- Det lokale padlemiljøet sier at det er en kajakktype som er blitt brukt av tsjekkere i elva hele denne uka, sier lennsmannsfullmektig Erik Tønnes.

De har uten hell forsøkt å finne disse tsjekkerne. En buss med turister fra Tsjekkia viste seg å ikke ha noe med kajakken å gjøre, og lensmannsfolkene fortsetter tsjekker-jakta utover ettermiddagen. Samtidig foregår leiteaksjonen i elva for fullt.

Leiter fra lufta

To politifolk fra lensmannskontoret er på stedet. De får bistand fra hjelpekorpset til Røde Kors på Otta, elleve frivillige kajakkpadlere og to gummibåter fra raftingmiljøet.

- Vi er ute i elva og leiter med båter, sier Magnar Åsheim fra Sjoa Rafting.

Luftambulansen var raskt på stedet og leiter etter kajakkpadleren fra lufta.

- Helikopteret sto klart da alarmen gikk og var på stedet i 13.30-tida, sier redningsleder Sølve Hovden ved Hovedredningssentralen.

Vanskelig stryk

Den drivende kajakken ble raskt funnet og brakt på land sammen med en padleåre som de fant lengre ned i elva. Kajakken ble først observert helt nederst i Sjoa like før elva renner ut i Lågen. Dette er ved elvemunningen til riksanlegget for elvepadling. Like overfor renner Åmotfallet.

- Det er et av de vanskeligste strykene i Sjoa, opplyser lennsmannsfullmektig Tønnes.

Søket blir konsentrert derfra og ned til Kvam, to mil lengre ned i Lågen.

Sjoa renner gjennom Gudbrandsdalen i Oppland og er kjent for sin sterke strøm og blir spesielt benyttet til rafting og kajakkpadling. Det har vært flere dødsulykker der, men den siste var så langt tilbake som midten av 90-tallet.

VILLE STRYK: Sjoa er kjent som landets råeste - og farligste - elv for rafting og kajakkpadling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer