Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leiv Vidar selger en million pølser mer enn i fjor

Pølsemaker Arne Vidar (64) selger millioner av pølser og er større i Sverige enn i Norge.

PØLSEFEST: Pølsemaker Arne Vidar (64), sønn av Leiv Vidar, selger pølser for nær 400 millione kroner i år. Foto BRUN/AGNETE Dagbladet
PØLSEFEST: Pølsemaker Arne Vidar (64), sønn av Leiv Vidar, selger pølser for nær 400 millione kroner i år. Foto BRUN/AGNETE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I 2013 omsatte pølseprodusenten på Hønefoss for 180 millioner kroner i Norge og 203 millioner i Sverige. Selskapet satt igjen med 17 millioner kroner før skatt.

- Resultatet blir litt bedre i år enn i fjor, konstaterer Vidar, som tok over de nå 64 år gamle familiebedriften etter sin far Leiv i 1975.

Daglig leder Tore Tveit stemmer i: - Vi selger nok én million pølser mer i år. Vi er veldig fornøyd med 2014, men jeg vil ikke gi de absolutte tallene før vi har talt opp, sier han til Finansavisen i dag.

Bestselgerne Tveit forteller at bestselgerne er de gode gamle slagerne; wiener, grill og ostepølse.

- De tre står for 90 prosent av omsetningen. Vi lager ofte flere smaksvarianter av de ulike pølsetypene, men kundene vender som regel back to basic, sier Tveit.

Mens Leiv Vidar har en markedsandel på 58,1 prosent for varme pølser i norske kiosker og bensinstasjoner, ser Vidar større ekspansjonsmuligheter innen dagligvarehandelen etter å ha signert med Rema 1000.

Fra en beskjeden markedsandel på 1 til 2 prosent i dagligvare er målet er å vokse i alle de tre dagligvarekjedene, Coop, NorgesGruppen og nå Rema 1000.

Størst i Sverige I 2003 gjorde Vidar et sjakktrekk da han han kjøpte seg inn i den svenske pølseprodusentene Lindvalls Chark, og i 2008 kom Shell tilbake som kunde.

I dag eier Leiv Vidar 91 prosent av Lindvalls, og produserer og selger to tredjedeler av pølsene hos «söta bror».

Flere nyheter Lave renter til evig tid - hva med boligprisene da?
Børsfest i USA - Dow Jones over 18.000!
USA-tall skaper børshopp i Asia, men smell i Kina

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media