Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lek-Lindas lille luksus-leopard

- Det er nok nå! Nok nå! Nok nå! pludrer redaktør og nakenmodell Linda Johansen mens vesle Lady Cheeba slikker henne intenst på halsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har fått sine første bengalkatter - husversjonen av den asiatiske leopardkatten. Den er det nye luksusdyret for rike katteelskere.

- Den oppfører seg som en hund - den slikker meg på hånden og i ansiktet, sier Linda.

Det er en måned siden hun fikk Lady Cheeba, som ble født i England i januar i år. Den er tredje generasjon av en blanding av den ville asiatiske leopardkatten og huskatt. På begynnelsen av 80-tallet skjøt oppdretten av denne katterasen alvorlig fart i California.

- Jeg har hørt at de selges for over 100000 kroner, sier Linda.

Oppdrettere i USA og Canada som Dagbladet snakket med i går, fortalte at prisen for en førsteklasses bengalkatt ligger på rundt 40000 kroner. Det er en svært dyr katt.

Elsker vann

Særlig i USA og Canada har katten etter hvert fått betydelig utbredelse. Katten er kjent for å ha et selskapelig og pratsomt lynne. Lady Cheeba er et godt eksempel - utadvent og blid.

- Hun liker å sitte på skulderen min når jeg handler i Bogstadveien. Jeg går også tur med henne i bånd. Og hun elsker vann, sier Linda Johansen.

Det har bengalkatten fra sin ville artsfrende i Asia. Den er en dyktig svømmer og fiskefanger.

Ble forelsket

Det var Mann-redaktør Wenche Steens sønn som tipset sin mor om London-oppdretteren som hadde bengalkatter. I England har katten blitt lorder og ladyers nye yndling. Linda Johansen forteller at hun ble forelsket da hun så bilder av de vakre kattene og leste om deres kjælne og gode lynne.

- Wenche har en hunnkatt som heter Alexia. Og så har vi satt en hann som heter King Leo i fosterhjem hos et vennepar av meg, forteller Linda.

- Dette er ikke noe vi gjør for å tjene penger. Vi kommer kanskje til å bruke dem til oppdrett, men i første rekke er de kjæledyr og en hobby, sier hun.

Ifølge den nybakte matmor skal en stor bengalkatt kunne veie opp imot 20 kilo.

KOS: Slik ser det altså ut når en av Norges nye bengalkatter leker med vår ukronede mykpornodronning.