- Lek på høyt nivå

LILLESTRØM (Dagbladet): I politiavhør sa den 23-årige ekssjåføren at han hadde drukket drinker og sniffet kokain drapsnatta, men i retten i går vedgikk han bare at han hadde drukket. Det meste av hans forklaring er endret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at begge 23-åringene som står tiltalt for overlagt drap i Nedre Romerike herredsrett har forklart seg, har ikke Thomas Knutsens familie og venner fått noe svar på hvorfor drosjesjåføren ble drept.

- Det er bare meningsløst, sa offerets søster - Marianne Knutsen (23) - da hun vitnet i retten til sist i går, og tilhørerne tok til tårer med henne.

Hun hadde da hørt den drapstiltalte ekssjåførens forklaring gjennom en lang dag. Det er på det reine at ingen av de drapstiltalte kjente Thomas Knutsen.

Det er ekssjåføren påtalemyndigheten mener psykisk påvirket bensinstasjonsbetjenten til å skyte Knutsen.

- Fiktive forklaringer og oppspinn, sa ekssjåføren om mye av innholdet i alle politiforklaringene han ga til og med siste avhør 9. april i fjor.

Ny versjon

I går sa 23-åringen at han aldri visste at bensinstasjonsbetjenten skulle drepe Thomas Knutsen.

- Hvorfor trodde du bensinstasjonsbetjenten tok på seg latekshansker før han gikk inn i Knutsens drosje med skarpladd våpen? spurte statsadvokat Inger Wiig.

- Jeg tenkte ikke over det, svarte 23-åringen, som mener at drapet må ha vært et uhell.

Motivasjonen bak hans tidligere historie om at han var mafialeder - den han forsøkte å sette fram i Dagbladet før han ble arrestert, skal ha vært å hjelpe sin medtiltalte.

En lek

Dødslista, som 23-åringen kaller irritasjonslista, skal ha inneholdt både hans mor, mormor og katt. 23-åringen har uttalt seg såpass rabiat at det er ekstra sikkerhetstiltak i retten .

- Om jeg dømmes og slipper ut, skal jeg drepe for at dommen skal bli rettferdig, har 23-åringen sagt.

De sakkyndige har fått vite at han ikke tok saken mot ham alvorlig. I går var en av hans karakteristikker av hendelsen:

- Det var en lek på høyt nivå.

NY VERSJON: Den drapstiltalte ekssjåføren hevdet tidligere å være mafialeder. I går kom han med en ny historie.