KOMMANDERT I BAKKEN: Tungt bevæpna politi gikk til aksjon mot bilen. En ambulanse hadde tidligere i kveld observert at en av personene om bord viftet med en pistol. Den vise seg å ikke være ekte. Foto: Øystein Halseth Lund
KOMMANDERT I BAKKEN: Tungt bevæpna politi gikk til aksjon mot bilen. En ambulanse hadde tidligere i kveld observert at en av personene om bord viftet med en pistol. Den vise seg å ikke være ekte. Foto: Øystein Halseth LundVis mer

Lekepistol utløste væpnet politiaksjon i Bergen

Viftet våpen i bil, fire ungdommer pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi hadde en situasjon hvor det var observert personer med pistol i en bil. Den ble viftet ut gjennom vinduet, opplyser operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Væpnet politi fulgte etter bilen gjennom Bergen, før de sperret Sælenveien i begge retninger og gikk til aksjon. Fire ungdommer i 19-20-årsalderen, kjent fra tidligere «bagatellmessige forhold», ble pågrepet.

Pistolen viste seg å være av typen «leke», og pågripelsen beskrives som udramatisk.

Et øyenvitne, Øystein Halseth Lund, sier ungdommene virka spake da tungt væpna politi beordret dem i bakken.

- Politiet skrek at de måtte legge seg ned. De så litt forskremt ut, sier Lund til Dagbladet.

Det var en ambulanse som først observerte bilen og meldte at en pistol ble pekt gjennom vinduet. Motivasjonen for handlingen er så langt ukjent.

- Vi har ikke fått avhørt dem ennå, opplyser Myrtvedt, og understreker at politiet ser meget alvorlig på at de unge gjerningsmennene skapte en slik trusselsituasjon med påfølgende våpenaksjon.  

- Ja, vi må sikre andre og oss selv, sier Myrtvedt.