Leker gjemsel

IMSDALEN/ATNA (Dagbladet): Ulvene i Imsdalen er borte vekk for jegerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fulgte Dagbladet sporet av den ene jagede ulven helt nede i dalbunnen ved Glomma, kloss ved bebyggelsen.

Sporet var stort som en knyttneve og markert større enn sporet av en stor hund. Klørne på potene var tydelige, med god avstand fra hverandre.

Som Dagbladet antydet onsdag, har ulven gått ut av Imsdalen og krysset riksveien for deretter å følge elva et stykke. Siden har den gått tilbake og inn i Imsdalen igjen, der den nå skal gå sammen med maken. Vandringen skjedde på dagtid mandag, uten at jegerne var oppmerksomme.

Flokken lokalisert

Jaktlaget har forsøkt å følge sporet, uten stort hell. Jaktleder Leonard Mikalsen bekrefter at ulven må ha gått tilbake til reviret i Imsdalen. Hva som førte til at jegerne mistet sporet, ønsker man ikke å kommentere.

De 23 jegerne begynner nå å føle presset etter fire dager uten resultat.

Etter det Dagbladet kjenner til har man klart å lokalisere flokken nord for Atnadalen, der det ble sporet i går. Paret i Imsdalen har man ikke klart å komme på skuddhold av.

Men ennå er det 55 dager igjen av jakta, med mindre namsretten setter en stopper for jakta i dag, eventuelt i morgen.

Skiløpere ødelegger

Jaktlaget gikk i går ut og beklaget seg kraftig over alle skiløperne som var ute og gikk tur midt inne i jaktområdet.

- Skiaktivistene ødelegger både for jakta og for sporingene, lød beskjeden fra jaktlederen Leonard Mikalsen, viderebrakt av DNs Svein Nic. Norberg.

<B>ULV PÅ FERDE:</B> Den såkalte utbryteren fra Imsdals-paret har satt tydelige spor etter seg, kan Dagbladets reporter konstatere. Sporet er på størrelse med en knyttneve.