Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leker katt og mus med svensk politi

Christer Pettersson, som lørdag vedgikk at det var han som drepte tidligere statsminister Olof Palme, brukte gårsdagen til å drikke bananlikør med venner. Det kunne han gjøre fordi svensk politi ikke kan tvinge ham til å la seg avhøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pettersson fortsetter dermed sin katt-og-mus lek med svensk offentlighet etter at han sensasjonelt «tilsto» drapet på Palme i et leserinnlegg i den svenske avisa Expressen lørdag. Gårsdagen brukte han ifølge Expressen til å drikke bananlikør med svirebrødre hos en venn med kallenavnet «Svarten».

Pettersson var ikke i humør til å snakke med pressen, og han forlot «Svarten»s leilighet i går ettermiddag.

Ingen tvang

Siden Christer Pettersson ble frikjent for drapet på Olof Palme i 1988, kan ikke politiet tvinge ham til nye avhør. Men Pettersson har sagt han vil la seg avhøre. Og politiet har sagt at de gjerne vil avhøre ham på nytt.

Men det er altså Petterssons privilegium å velge når - og kanskje også om - han vil la seg avhøre.

I går var han mer interessert i alkohol enn i nye politiavhør.

Familien til Olof Palme sier at de vil ha en ny rettssak, men at de ikke vil gjøre noe aktivt for at saken skal tas opp på ny. Mårten Palme, som er parets nest eldste sønn, sier han ikke vil kommentere mulighetene for å få saken mot Pettersson reist på ny.

Sannheten viktigst

- Det viktigste er ikke en ny rettssak, men at sannheten kommer fram, sier han til Expressen. Familien anser nå mordet som oppklart.

Lisbet Palme ville i går ikke snakke med Expressen. Og hennes sønn Mårten ville ikke si noe om hvordan moren hadde tatt nyheten om Petterssons «tilståelse».

Det var Palmes enke, Lisbet Palme, som i forrige uke i et intervju i Dagens Nyheter kritiserte rettsvesenet og etterforskerne for å ha politiske fordommer mot den både svært omstridte og avholdte Olof Palme.

Christer Pettersson sier i et brev han har underskrevet at hans motiv for å «tilstå» i Expressen lørdag var at han ikke ville se Lisbet Palme lide lenger av uvisshet, og at han derfor «tilsto».

Imens fortsetter Christer Pettersson å forvirre svensk offentlighet. En tilståelse i nye politiavhør er neppe nok til å dømme Christer Pettersson. Det er mange som har «tilstått» mordet på Olof Palme.

Hele Norges coronakart