Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leker katt og mus

Mens én engelsk avis melder at mulla Mohammed Omar er fanget, sier både Pentagon og lederen for Afghanistans overgangsregjering at de ikke har sett noe til ham. Dermed fortsetter jakten på Taliban-lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag siterer hele verden den britiske storavisa The Times, som melder at mulla Omar «tilsynelatende» ble tatt til fange i Kandahar i går kveld. Ifølge avisa skal Taliban-lederen holdes fanget i et fort ved byen, av en lokal krigsherre.

- Han er i et Taliban-vennlig miljø, men stammeledere vil kreve at han blir utlevert til den nye overgangsregjeringen denne morgenen, sier Khaled Pashtoon, en talsmann for Gul Agha Sherzai til avisa.

Rekordfart

Nå er det ettermiddag i Afghanistan, og verken USA eller Afghanistans nye overgangsregjering har hørt noen ting.

Artikkelen er signert tre journalister. Ingen av dem er i Afghanistan. Roland Watson, som skriver fra Washington, Catherine Philip, som befinner seg i Quetta i Pakistan og Michael Evans, som er forsvarsredaktør og skriver fra Storbritannia.

Historien om at Omar skal være tatt til fange, blir spredd med rekordfart over hele verden, mens både Pentagon og Afghanistans overgangsregjering ikke helt veit hva de skal tro.

«Potensielt interessant»

- Dette er potensielt interessant, sier Pentagon litt vantro.

- Vi har ikke fått meldinger om at han har forlatt Kandahar, men vi har heller ikke fått meldinger om at han er der. Vi veit ikke hvor Omar befinner seg for øyeblikket, sa en talsmann for Pentagon på en pressekonferanse tidligere i dag.

Pentagon har ikke fått noen bekreftelse fra USAs spesialstyrker om at Omar virkelig er tatt og vil bli utlevert.

- Vi veit verken hvor Osama bin Laden eller mulla Omar er, sier lederen for Afghanistans overgangsregjering Hamid Karzai ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Han avviser at Omar blir holdt i varetekt av den lokale krigsherren.

En talsmann for Taliban i Pakistan sier at Omar forlot Kandahar da Taliban overga byen.

- Jeg kan bekrefte at han ikke lenger er i Kandahar, sier talsmannen som krever å være anonym til nyhetsbyrået AFP ifølge NTB.

Han har hørt ryktene om at Omar er satt i varetekt.

- Jeg har undersøkt dette med mine folk, og de har sagt at han ikke er i noens varetekt, sier talsmannen som sier han ikke vet hvor Omar befinner seg.

Her er artikkelen i The Times

Hele Norges coronakart