Lekkasje fra neste års statsbudsjett: 65 millioner kroner mer til yrkesfag

Finansminister Siv Jensen (Frp) åpner pengebingen for yrkesfagene. Sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre), lover hun 65 millioner friske kroner i statsbudsjettet for neste år.

01.09.2017, Oslo
Siv Jensen og Torbjørn Røe Isaksen snakker om lærlinge-satsningen.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
01.09.2017, Oslo Siv Jensen og Torbjørn Røe Isaksen snakker om lærlinge-satsningen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norsk arbeidsliv har vil ha et stort behov for folk med yrkesfag-utdanning i årene som kommer viser de fleste prognoser. Fagfolk til teknikk og industriell produksjon, bygg og anleggsarbeid og helsefag er blant fagene det kan komme til å bli underskudd på, ifølge SSB og NHOs kompetansebarometer.

Samtidig er det stor mangel på lærlingeplasser, og stort frafall av elever i yrkesfagene på videregående skole. Antallet som tar yrkesfaglig utdanning synker.

I en forsmak fra statsbudsjettet for 2018, lover finansminister Siv Jensen (Frp) og Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) tiltak for totalt 65 millioner kroner for å gjøre noe med dette.

- Ikke bare valgfleskre

- Dette er ikke valgflesk. I motsetning til Ap som er best på yrkesfag i opposisjon, har vi satset systematisk på dette hver eneste år. Det er lett å love gull og grønne skoger når en ikke har makt, men ser du på hva som faktisk har skjedd har vi gjort mer for fagopplæring både med budsjett og tiltak i løpet av fire år enn de rødgrønne gjorde på åtte, hevder Torbjørn Røe Isaksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer