- Lekkasjene gir økt krigsmotstand

Amerikanerne raser over «forræderen» som lekket 91 000 klassifiserte dokumenter om Afghanistan-krigen.

FORSVARER PUBLISERINGEN: Wikileaks' grunnlegger Julian Assange står fast ved at det var riktig å publisere de 91 000 klassifiserte dokumentene. Foto: REUTERS
FORSVARER PUBLISERINGEN: Wikileaks' grunnlegger Julian Assange står fast ved at det var riktig å publisere de 91 000 klassifiserte dokumentene. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Lekkasjen av 91 000 klassifiserte dokumenter om Afghanistan-krigen har utløst raseri i USA. Men den kan også føre til økt motstand mot krigen.

Både i USA, Pakistan og andre land som er involvert i krigen, som Tyskland og Storbritannia, var det mandag sinte og bekymrede reaksjoner.

- Forræder Den republikanske senatoren Kit Bond kalte kilden, trolig en amerikaner i hæren, en forræder som potensielt setter amerikanske liv i fare.

Talsmann Robert Gibbs i Det hvite hus kalte lekkasjen uansvarlig, mens Pakistan sa at rapportene er fordreide og ikke basert på realiteten på bakken.

General Egon Ramms, øverstkommanderende for NATO-styrkene i Afghanistan, krever bedre sikkerhet mot lekkasjer.

Forsvarer beslutningen Men WikiLeaks grunnlegger Julian Assange forsvarer beslutningen og sier at dokumentene viser at tusener av krigsforbrytelser kan være begått i Afghanistan, blant annet utallige angrep og drap på uskyldige sivile.

Pentagon innledet mandag en intens jakt på kilden til lekkasjen til WikiLeaks, et av de groveste bruddene på sikkerheten i amerikansk militær historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer