Lekkede bilder skal vise bevismateriale i Manchester-politiets etterforskning

Kan være gjerningsmannens sekk og detonator. 

KAN VÆRE EN DETONATOR: Lekkede bilder skal vise objekter som er del av bevismaterialet i forbindelse med etterforskningen av selvmordsangrepet på Manchester Arena mandag kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix
KAN VÆRE EN DETONATOR: Lekkede bilder skal vise objekter som er del av bevismaterialet i forbindelse med etterforskningen av selvmordsangrepet på Manchester Arena mandag kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): New York Times publiserte tidligere i kveld en rekke bilder som viser det som skal være Manchester-gjerningsmannens sekk, samt det som kan være denatoren som ble brukt til å utløse selvmordsbomben i angrepet mandag.

Avisa skriver ikke hvor de har fått bildene fra, men omtaler det som «politibilder», og skriver at det som er avfotografert er bevismateriale i britiske myndigheters etterforskning.

«De første analysene av bomben, basert på bevismaterialet som er avfotografert og funnet på åstedet, spesifiserer ikke størrelsen eller hva slags eksplosiver som ble brukt i bombens sprengladning, men tyder på en hjemmelaget bombe laget med omhu», skriver avisa om objektene bildene viser.

Det blå stoffet skal komme fra en ryggsekk som bomben kan ha blitt oppbevart i, ifølge New York Times, som videre har publisert bilder av både muttere og skruer de skriver kan ha blitt brukt som splinter.

«Myndighetene fant et ødelagt Yuasa batteri på 12 volt og 2,1 ampere på åstedet, som er kraftigere enn de batteriene man ofte ser at blir brukt i mindre bomber eller selvmordsvester. Batteriet, som vanligvis blir brukt for nødlys og andre ting, kan bli kjøpt for rundt 20 dollar».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer