Lekkede e-poster avslører: Kaller Trump for udugelig og inkompetent

Det ser ikke ut til at Storbritannias ambassadør til Washington er særlig imponert over president Donald Trump.

UPOPULÆR: Det ser ikke ut som president Donald Trump er særlig populær i britenes ambassade til Washington. Foto: SAUL LOEB / AFP
UPOPULÆR: Det ser ikke ut som president Donald Trump er særlig populær i britenes ambassade til Washington. Foto: SAUL LOEB / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har bare gått noen få dager siden president Donald Trump ble latterliggjort etter feiringen av USAs nasjonaldag. Nå står en ny, offentlig ydmykelse for tur;

Lekkede notater og e-poster fra britenes ambassade i Washington viser hva ambassadør Sir Kim Darroch egentlig synes om presidenten:

Han kaller Trump for udugelig, usikker og inkompetent, ifølge Mail on Sunday, har fått tak i disse dokumentene.

I de lekkede dokumentene, som er fra 2017 til dags dato, kalte ambassadøren Det hvit hus for «unikt dysfunksjonell» og «splittet» under Trump.

«America first»

I et notat fra 2017 skriver Darroch: «Sett herfra tror vi virkelig ikke at denne administrasjonen vil bli vesentlig mer normal, mindre dysfunksjonell, mindre uforutsigbar, mindre fraksjonsdrevet, mindre diplomatisk klønete og uskikket.»

Kim råder også britiske politikere til å møte Trump med smiger.

«Til å være en mann som har kommet seg til den høyeste stillingen på jorda, utstråler Trump usikkerhet», framholder han.

I juni var Trump på statsbesøk i Storbritannia, hvor han blant annet møtte deler av kongefamilien og britiske politikere. Før han i det hele tatt landet, gikk Trump hardt ut mot Londons borgermester, Sadiq Khan. Presidenten kalte Khan blant annet for en «iskald taper».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer