Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lekker mer enn noensinne

Nye tall viser en dramatisk økning i lekkasjene i Romeriksporten. NSB Gardermobanen er usikre på hvorfor tunnelen lekker som en sil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingene som ble foretatt av Norges Vassdrags- og Energiverk (NVE) natt til mandag viser en langt fra positiv tendens, skriver Aftenposten. I Lutvannsonen var lekkasjen på 755 liter i minuttet, noe som er en økning på 219 liter fra forrige måling. I Puttjernsonen lakk det 305 liter per minutt - en økning på 80 liter.

Dette er de to sonene det har vært arbeidet mest med å få tettet, men også i de andre sonene har det vært en økning i lekkasjene i forhold til målingene som ble foretatt 20. april.

Prosjektleder for Romeriksporten i NVE, Håvard Østhagen, bekrefter at tallene er riktige.

- Tallene er høyere enn siste måling. Årsaken er vi ikke helt sikre på. Det kan skyldes at det har vært ekstremt mye nedbør i det siste. Det er vanskelig å trekke bastante konklusjoner. Men dette er ikke en situasjon NSB Gardermobanen har ønsket å være i, sier Østhagen til Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling