Lekket dokument avslører mangel på brexit-strategi

Lekket dokument viser at Storbritannia har ingen overordnet plan for brexit.

BREXIT: Et dokument viser at Storbritannia ikke har en klar plan for brexit, og at det kan ta seks måneder før regjeringen blir enig om en strategi. Dette er bilde av statminister Theresa May. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BREXIT: Et dokument viser at Storbritannia ikke har en klar plan for brexit, og at det kan ta seks måneder før regjeringen blir enig om en strategi. Dette er bilde av statminister Theresa May. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Storbritannia har ingen overordnet plan for brexit, og det kan ta seks måneder før regjeringen blir enig om en klar strategi, ifølge et internt dokument.

The Times har fått tilgang til dokumentet som avslører at det er stor uenighet om brexit-strategien intent i regjeringen til statsminister Theresa May. Også BBC har sett dokumentet, der det anslås at det kan gå et halvt år før man er blitt enige om hvilke prioriteringer som bør gjøres, og hva man ønsker å oppnå med å melde Storbritannia ut av EU. Dette til tross for lange diskusjoner internt i regjeringen.

I dokumentet går det også fram at regjeringen jobber med 500 brexit-relaterte prosjekter, og at det kan bli behov for 30.000 ekstra ansatte for å løse disse oppgavene. I tillegg rettes det kritikk mot Mays måte å håndtere situasjonen på. Blant annet anklages hun for å utforme detaljerte forslag og ta avgjørelser selv.

– Ukjente påstander

Det lekkede dokumentet er skrevet av en ikke navngitt konsulent. Det har tittelen «Brexit Update» og er datert 7. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer