SKUFFET: Sue Akers, leder for etterforskningen, er skuffet over at en av hennes egne politibetjenter har lekket informasjon til journalister. Foto: AP/PA/SCANPIX
SKUFFET: Sue Akers, leder for etterforskningen, er skuffet over at en av hennes egne politibetjenter har lekket informasjon til journalister. Foto: AP/PA/SCANPIXVis mer

Lekket hemmelig informasjon

En Metropolitan Police-politimann er arrestert etter å ha plapret til journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 51-år gamle politimannen skal ha jobbet med etterforskningen av News of The World-hackingen. Nå er han arrestert mistenkt for ha lekket informasjon om arbeidet til avisa The Guardian.

I følge krimreporteren Martin Brunt, i den engelske TV-kanalen Sky News, skal 51-åringen har jobbet med hacke-etterforskningen siden januar.

Politimannen ble arrestert på jobb torsdag ettermiddag av sine kollegaer.

Nå er han løslatt mot kausjon frem til 29. september. Fredag ble han suspendert fra jobben sin. 

Svært skuffet Leder for etterforskningen av hackeskandalen, Sue Akers, sa til Sky News at hun fra starten har gjort det klart hvor viktig det er å holde informasjonen tett. Hun er svært skuffet over at dette ikke har skjedd.

- Politiet tar avsløringen ekstremt alvorlig og har handlet raskt for å få arrestert ham, sier hun til kanalen.

I tillegg til politimannen skal 14 mennesker ha blitt arrestert som følge av skandalen.

News of the World var eid av Ropert Murdoch, og ble nedlagt etter avsløringer av omfattende bruk av ufine journalistiske metoder.