Paris-terroren:

Lekket sjokkrapport om Paris-terroren: - IS planla flere angrep mot Europa med flere terrorister

Ytterligere to terrorister nådde aldri Frankrike.

BATACLAN: 89 mennesker ble drept inne i konsertlokalet Bataclan i Paris under det koordinerte terrorangrepet mot den franske hovedstaden. Her et bilde av blomsterhavet som omkranset bygget dagen etter terroren rammet 13. november. Foto: NTB Scanpix
BATACLAN: 89 mennesker ble drept inne i konsertlokalet Bataclan i Paris under det koordinerte terrorangrepet mot den franske hovedstaden. Her et bilde av blomsterhavet som omkranset bygget dagen etter terroren rammet 13. november. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Terrororganisasjonen IS planla å gjøre flere angrep etter Paris-terroren i november 2015.

Det melder CNN, og viser til 90 000 lekkede etterforskningsdokumenter de har gått gjennom.

Den massive mengden dokumenter forteller, ifølge CNN, at det koordinerte terrorangrepet mot Paris som krevde 130 menneskeliv, kunne ha vært verre.

Nådde aldri Frankrike

To mistenkte IS-terrorister skulle ifølge CNN delta i terrorangrepet, men nådde aldri Europa i tide. De to mistenkte terroristene, som er pågrepet, skal ha reist fra Raqqa i Syria og utgitt seg for å være flyktninger for å komme seg til Europa.

14. november, dagen etter Paris-terroren, skal de ifølge CNN ha ankommet Østerrike hvor de søkte om asyl. Der skal de ha blitt boende på et stort asylmottak i Salzburg i mange uker.

Ifølge dokumentene CNN har fått tilgang på, har etterforskere konkludert med at de to mistenkte IS-terroristene var en del av samme terror-celle som Paris-terroristene.

Siden de aldri nådde fram til Paris i tide, skal de ha brukt tiden på asylmottaket i Salzburg på å planlegge et annet angrep istedenfor. Hva det var, er uvisst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer