BATACLAN: 89 mennesker ble drept inne i konsertlokalet Bataclan i Paris under det koordinerte terrorangrepet mot den franske hovedstaden. Her et bilde av blomsterhavet som omkranset bygget dagen etter terroren rammet 13. november. Foto: NTB Scanpix
BATACLAN: 89 mennesker ble drept inne i konsertlokalet Bataclan i Paris under det koordinerte terrorangrepet mot den franske hovedstaden. Her et bilde av blomsterhavet som omkranset bygget dagen etter terroren rammet 13. november. Foto: NTB ScanpixVis mer

Paris-terroren:

Lekket sjokkrapport om Paris-terroren: - IS planla flere angrep mot Europa med flere terrorister

Ytterligere to terrorister nådde aldri Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrororganisasjonen IS planla å gjøre flere angrep etter Paris-terroren i november 2015.

Det melder CNN, og viser til 90 000 lekkede etterforskningsdokumenter de har gått gjennom.

Den massive mengden dokumenter forteller, ifølge CNN, at det koordinerte terrorangrepet mot Paris som krevde 130 menneskeliv, kunne ha vært verre.

Nådde aldri Frankrike

To mistenkte IS-terrorister skulle ifølge CNN delta i terrorangrepet, men nådde aldri Europa i tide. De to mistenkte terroristene, som er pågrepet, skal ha reist fra Raqqa i Syria og utgitt seg for å være flyktninger for å komme seg til Europa.

14. november, dagen etter Paris-terroren, skal de ifølge CNN ha ankommet Østerrike hvor de søkte om asyl. Der skal de ha blitt boende på et stort asylmottak i Salzburg i mange uker.

Ifølge dokumentene CNN har fått tilgang på, har etterforskere konkludert med at de to mistenkte IS-terroristene var en del av samme terror-celle som Paris-terroristene.

Siden de aldri nådde fram til Paris i tide, skal de ha brukt tiden på asylmottaket i Salzburg på å planlegge et annet angrep istedenfor. Hva det var, er uvisst.

De skal også ha ventet på at en tredje mistenkt IS-terrorist skulle møte dem.

Ble pågrepet i desember

De to mistenkte IS-terroristene som aldri nådde Paris, ble pågrepet 10. desember på asylmottaket, og ble senere utlevert til Frankrike.

Den tredje mistenkte IS-terroristen skal først ha blitt pågrepet i juli i år.

Leder av Senter for terroranalyse, CAT (The Center for the Analysis of Terrorism), Jean-Charles Brisard har sammen med CNN gått gjennom dokumentene.

- Vi har sett den siste tida at flere av de som har begått soloangrep, kom tilbake fra Syria via den samme ruta. I tillegg har flere mistenkte terrorister som har blitt arrestert i Frankrike, Belgia og Tyskland brukt samme rute, sier Brisard.

Rekruttert av IS-leder

De tre mistenkte IS-terroristene skal hele tiden ha blitt holdt oppsyn med av en lederskikkelse i IS som går under dekknavnet Abu Ahmad.

Vedkommende skal hele tiden ha sendt meldinger og penger til de tre mistenkte IS-terroristene. Han skal også ha spilt en avgjørende rolle i planleggingen av Paris-terroren.

- Han var den som rekrutterte dem, finansierte dem, trente dem. Han var alltid i kontakt med dem, sier Brisard om kontakten mellom Abu Ahmad og flere av Paris-terroristene.

Fem dager etter at østerriksk antiterrorpoliti gikk til aksjon mot asylmottaket og arresterte to av dem, sendte han flere meldinger til de angivelige IS-terroristene. Meldingene ble aldri besvart.