Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Lekser er negativt for de som ikke får hjelp hjemme

SV vil kjempe for heldagsskolen.

KJEMPER FOR HELDAGSSKOLE: SV-leder Audun Lysbakken mener at leksene må gjøres på skolen - og da i form av øving. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
KJEMPER FOR HELDAGSSKOLE: SV-leder Audun Lysbakken mener at leksene må gjøres på skolen - og da i form av øving. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For skolebarn som ikke følges opp hjemme har lekser negativ læringseffekt, lyder SV-leder Audun Lysbakkens argument for å fjerne leksene i grunnskolen.

- Tiden er overmoden for en skoledag som er mer tilpasset det moderne samfunnet og som er for alle. Derfor må heldagsskolen bli den neste store velferdsreformen i Norge, sa Lysbakken i åpningstalen til SV-landsmøtet fredag.

SVs første skritt er å to av SFO-timene inn i skoledagen. De skal ikke brukes til undervisning, men det SV kaller øving med lærer til stede, samt fysisk aktivitet, spising, kultur og lek.

Lysbakken mener at leksene må gjøres på skolen - og da i form av øving.

- Bare øving gjør mester. En skole uten hjemmelekser betyr at øvingen gjøres på skolen. For de elevene som ikke får leksehjelp hjemme, og de er mange, betyr dagens system med hjemmelekser dessuten at de er dømt til å henge etter. Lekser har negativ læringseffekt for de elevene som sliter mest på skolen, sa SV-lederen.

(NTB)

Hele Norges coronakart