- Lekte med barna og virket som en ordentlig fyr

Naboene til Vikernes er sjokkerte over terrormistanken mot det de beskriver som en diskret og rolig mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SALON LA TOUR (Dagbladet): Med stor slagkraft gikk franske antiterrorstyrker til aksjon mot det fredelige landsbyhuset like ved landsbyen Salon La Tour sentralt i Frankrike.

- Det er overraskende at dette skjer i et så fredfylt miljø. Vi har snakket mye med naboene om det som skjedde, og det var jo noen som hørte skudd. Vi sov og hørte ingenting og merket ikke noe til det før det var masse medier utenfor portene her, sier Sylvian Langoile til Dagbladet.

- Lekte med barna Flere andre naboer ønsker ikke å gi fullt navn til Dagbladet, men Joee sier at hun bare kjente Vikernes og familien «på avstand».

- Jeg sa hei og god dag, men ikke så mye mer enn det. De holdt seg mye for seg selv, og virket normale. Jeg ante ingenting om bakgrunnen hans, sier hun til Dagbladet.

OVERRASKET: Franske Sylvian Langoile er sjokkert over at en mann ble pågrepet for terrorplanlegging i nabohuset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERRASKET: Franske Sylvian Langoile er sjokkert over at en mann ble pågrepet for terrorplanlegging i nabohuset. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han oppførte seg normalt og lekte mye med barna. Men hele familien var svært diskré av seg, sier Joee.

Også pubeier Oliver Minier ved Bar Tabac restaurant forteller at det hele kommer som en overraskelse på det lille lokalmiljøet.

- Jeg så ikke noe mer til dem enn at jeg så dem komme på postkontoret. Han gjorde ikke stort ut av seg når han var her sammen med barna. Han holdt lav profil, sier han til Dagbladet.

Mange pakker Postmannen ankom nabohuset med en pakke idet Dagbladet står utenfor Vikernes-gården. Han har levert mange pakker til den terrormistenkte nordmannen.
- Ja, jeg har levert mange pakker hit. Minst en i uka, forteller postmannen. 
- Det har vært varierende størrelser, noen små, andre store. Han smilte alltid da jeg kom, men han sa bare to ord på fransk: Bon jour og bon journee, smiler han. 
Postmannen forteller at han ikke oppfattet Vikernes som veldig annerledes enn andre, men at han ikke var en kar som gjorde så mye ut av seg heller. - Han lekte av og til med barna sine ute i veien her når jeg kom, ellers så jeg ham ikke utenfor gården.

HOLDT LAV PROFIL: Pubeier Oliver Minier forteller at Varg Vikernes holdt lav profil. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HOLDT LAV PROFIL: Pubeier Oliver Minier forteller at Varg Vikernes holdt lav profil. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
LEKTE: Flere skal ha sett Varg Vikernes i lek med barna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEKTE: Flere skal ha sett Varg Vikernes i lek med barna. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer