Lekte med hunden. Fire måneder senere måtte begge beina amputeres

Flere tusen smittes i Norge årlig. Genene dine kan være avgjørende for om du overlever eller ikke.

AMPUTERTE: Jaco Nel fikk kraftig blodforgiftning etter å ha fått et lite sår under lek med hunden sin. Foto: Manchester Evening News
AMPUTERTE: Jaco Nel fikk kraftig blodforgiftning etter å ha fått et lite sår under lek med hunden sin. Foto: Manchester Evening News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det startet som lek, men endte som katastrofe for Jaco Nel og hunden hans Harvey. Mannen fra Manchester lekte som vanlig med sin Cocker Spaniel, da han oppdaget at hunden hadde skrapet ham opp på hånda.

Det lille såret skulle bli starten på hundeeierens verste mareritt.

- Det var veldig lite. Jeg renset det og glemte det helt. Det var aldri noen synlig infeksjon der skrapen var, sier Nel til lokalavisa Manchester Evening News.

To uker senere følte han seg imidlertid svært dårlig. Hans første tanke var at han var blitt smittet av influensa. Kroppen skalv og verket, og han hadde feber. Men det var bare begynnelsen.

Merket ingenting

- Dagen etter var jeg mye dårligere, og klarte ikke en gang å ringe til kontoret for å fortelle at jeg ikke kunne komme. Da partneren min kom hjem, klarte jeg verken å reise meg eller å snakke skikkelig, forteller Nel.

Partneren hans tilkalte umiddelbart ambulanse, da han så hvor dårlig samboeren var. På sykehuset var konklusjonen raskt klar etter at det ble oppdaget røde prikker på hele Nels kropp: Han hadde fått kraftig blodforgiftning på grunn av bakterien gule stafylokokker som stammet fra hundens munn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer