Lekte med lighter i fylla

To 20-åringer har tilstått brannstiftelser i Volda. Løslatt etter tilståelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To 20 år gamle menn har tilstått at det var de som tente på brannene i Volda i natt. Skadene er ikke taksert, men det er klart at millionverdier har gått opp i røyk.

De to har gitt en uforbeholden tilståelse. De har forklart til lensmannen i Volda og Ørsta at de var sterkt beruset  og lekte seg med lighter på vei hjem i natt.- Den endelige siktelsen er ikke ferdig utarbeidet, men begge ble sluppet fri i ettermiddag etter tilståelsen, opplyser operasjonsleder Audun Vartdal i Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Trelastlageret til Coop ByggMix på Rotset i Volda ble totalskadd i brannen, som ble meldt til alarmtelefonen 110 klokka 04.15. Kort tid etter kom melding om brann i en container opptil en vegg til firmaet Finn Ose  200 meter unna. 

Klokka 07 i morges hadde lensmannskontoret fått fått kontakt med 28 vitner til brannene. De to 20-åringene ble blinket ut i formiddag.

Mennene har opplyst at de tok en røyk langs veggen til firma Finn Ose. Der stumpet de røyken mot en brennbar gjenstand som de kastet i containeren.

De gikk videre de 200 metrene til Coop ByggMix, tok en ny røyk og tente samtidig på en presenning som lå over noen paller, opplyser Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer