Lekte politi med blålys og pistol

21-åring og kamerat ville «hjelpe» politiet i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Begeistringen var ikke stor i operasjonssentralen til Haugaland politidistrikt da en ukjent kar plutselig brøt inn på politiets samband ved 01-tida i natt.

Mannen pratet i vei om biler som måtte stoppes, og utvekslet ulike politisjargonger med et allerede stresset helgeskift i politidistriktet. Tilslutt måtte politiet bytte frekvens for å få fred.

Hadde blålys og pistol

- Vi hørte jo med en gang at det var en mann som ikke tilhørte oss. Og vi hadde en viss peiling på hvem det kunne være. Så da vi kom over bilen hans en stund senere, var det bare å få den stoppet, sier operasjonsleder Harald Aase til Dagbladet.no.

21-åringen som eide bilen var beruset og passasjer. En jevnaldrende kompis var sjåfør.

Politiets grundige sjekk av bilen avdekket blålysutstyr, to sett med politisamband, en paintball-pistol og en rekke nødraketter.

- Vi tror ikke de utøvde politileken sin mot den øvrige befolkningen denne natten. 21-åringen var langt fra edru, og vi fikk tak på dem ganske tidlig, sier Aasen til Dagbladet.no.

Begge ble innbrakt til politistasjonen i Haugesund, og senere dimitert - uten blålys og annet utstyr.

Lekte politi med blålys og pistol

- 21-åringen kan vente seg en saftig anmeldelse og rettsforfølgelse. Og vi får vurdere hva som skjer med kompisen. Det har vi ikke tatt stilling til ennå, sier han.