Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lekter med 140 gjester knakk:
- Det sa bare plutselig pang

Beatles-coverbandet var midtveis i konserten da gjestene plutselig hørte et brak. En kvinne er sendt til legevakt med lettere skader etter å ha havnet i vannet.

KNAKK SAMMEN: Bildet viser hvordan utestedet i Skien er sunket sammen på midten. Foto: Theo Aasland Valen
KNAKK SAMMEN: Bildet viser hvordan utestedet i Skien er sunket sammen på midten. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

Konsertopplevelsen ble kanskje ikke helt som de hadde ventet seg, de - ifølge arrangøren - rundt 140 personene som fredag kveld besøkte utestedet Lekter'n i Skien.

Klokka 22.09 fikk politiet nemlig melding om at utestedet - som altså er en treflåte som hviler over to båter - var knekt sammen.

- Det var én som falt i vannet, og har status som lettere skadet, sier operasjonsleder Anne Meyer i politiet i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Vedkommende, en kvinne, skal ifølge politiet være tatt med til legevakta i Skien.

- Nå tar vi vitneavhør av dem som eventuelt har noe å fortelle, og så etterforsker vi dette på vanlig vis, sier operasjonslederen.

RYKKET UT: Bildet viser politi på stedet. Foto: Theo Aavitsland Valen.
RYKKET UT: Bildet viser politi på stedet. Foto: Theo Aavitsland Valen. Vis mer

- Surrealistisk

Bilder fra stedet viser hvordan lekteren rett og slett knakk på midten.

Daglig leder og medeier Jorunn Brudal var der da den knakk midtveis under konserten med Beatles-coverbandet DayTrippers.

- Vi hadde litt over trekvartfull flåte her, med fredagsklientell og konsert med DayTrippers. Plutselig, under innspurten av andre akt, knakk flåten sammen fordi en bjelke hadde knekt under der, sier Brudal til Dagbladet.

Hun beskriver det som en surrealistisk opplevelse.

- Det sa bare plutselig pang. Bandet spilte også når det skjedde. Det hørtes egentlig først ut som om en båt hadde kjørt rett inn i siden på oss, sier Brudal.

Allting - inkludert dørkarmer - skal ifølge Brudal ha blitt skeivt da flåten knakk. Noe som blant annet førte til at en gjest ble sittende fast på do fordi døra ikke kunne åpnes.

- Det var litt dramatisk, men det ble ingen panikk. Folk evakuerte stille og rolig, og det ble mer som en litt brå slutt på kvelden, sier Brudal.

TSUNAMI: Flere av bandmedlemmene og de som var på konserten er døde etter lørdagens tsunami i Indonesia. Video: CNN Vis mer

- Trist

Hun sier de ikke vet hvor lang tid det vil ta å reparere utestedet.

- Det er veldig trist at noe sånt skjer akkurat ved inngangen av fellesferien, som er høysesong for oss, sier hun.

Ifølge eieren er det for tidlig å si hva som er årsaken til knekken.

Politiet opplyste tidligere i kveld til NTB at den skyldtes at for mange sto på samme sted samtidig.

- Det var 106 personer på lekteren som har en kapasitet på 200 personer. Den knakk mot vann og ikke mot land. Det var for mange som sto på samme sted, opplyste operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sørøst politidistrikt.

- Vet ikke hva som har skjedd

Det avviser Brudal.

- Det var ikke noe problem at det var for mye vekt på samme plass, men det handler kanskje om materialtretthet eller noe, sier Brudal, som opplyser at lekteren har ligget der siden geskjeften startet opp i 1995.

- Og noe sånt har aldri skjedd før, sier hun.

- Vi vet ikke akkurat hva som har skjedd, men alle har blitt evakuert og er trygge. Heldigvis var det ingen som fikk høyttalere eller utstyr over seg, sier hun.

Lekteren skal være bygd for å tåle 200 personer, og det skal ifølge Brudal ha vært rundt 140 personer på den da den knakk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling