Lektor narko-siktet

TRONDHEIM (Dagbladet): Narkotikapolitiet har siktet lektor Knut Schrøder i Trondheim for salg av narkotika. Sjetne-læreren mener dette er fabrikkerte opplysninger, og vil forfølge saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i går kveld at politiet foretok en razzia hjemme hos Schrøder, som i vinter gikk ut og hevdet at hasj er ufarlig. Han ble gjenstand for stor medieoppmerksomhet.

- Som ventet

- Etter politiaksjonen har jeg innrømmet oppbevaring og bruk av hasj, men det er ikke riktig at jeg skal ha solgt narkotika i Trondheim sentrum, sier Schrøder.

Etter det Dagbladet får opplyst ble det gjort et mindre beslag av cannabis i Schrøders leilighet. Dette betyr trolig at han vil få en bot.

- Jeg hadde egentlig ventet en politiaksjon, etter at jeg kom i konfrontasjon med politiet i forbindelse med et undervisningsopplegg de hadde på skolen vår i vinter, sier lektoren.
Schrøder ble opprørt over politiets opplegg, som han hevdet var skremselspropaganda. Han ga uttrykk for dette synet i påhør av elever. Kort tid seinere hadde lokalpressen et oppslag om det Schrøder hadde sagt i denne sammenhengen.

Seinere ble han intervjuet i rikspressen, radio og TV-kanaler.

Ble nektet

Schrøder sier at grunnen til aksjonen skal ha vært fare for bevisforspillelse.

- Dette er vel bare hva du må regne med når du stikker fram hodet på den måten jeg har gjort, sier lektoren.
Seinere på vinteren ble Schrøder fratatt muligheten til å undervise om alkohol, narkotika og tobakk, såkalt ANT-undervisning. Dette på bakgrunn av sitt kontroversielle utspill om hasjbruk.

Identisk

Ifølge Schrøder var en av de politifolkene som var med på razziaen i går kveld, identisk med en av dem som var til stede under politiets undervisning på Sjetne skole, da hele saken startet i vinter.

- Han fortalte meg i går kveld at dette var hans første dag som narkotikaspaner, sier Schrøder.