- Lektor voldtok student på fest

Studenten ble med høyskolelektoren hjem etter julebordet og våknet i gjestesenga. Nå er læreren hennes tiltalt for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Den 46 år gamle lektoren ved Høgskolen i Nord-Trøndelag er fortsatt i jobb. Studenten har avbrutt studiene. Ledelsen ved høgskolen skal nå drøfte om lektoren kan fortsette i jobben, etter at det er tatt ut tiltale mot ham.

Den 21 år gamle studentens bistandsadvokat, Inger J. Dehli i Steinkjer, sier til Trønder-Avisa at saken er svært stygg.

Sovnet

- I tillegg til at vi står overfor en voldtektssak, ser jeg også svært alvorlig på at tiltalte har vært jentas lærer, sier bistandsadvokaten.

Fornærmede og flere medstudenter skal ha blitt med læreren hjem på karaokefest etter et julebord. Kvinnen skal ha sovnet mens festen fortsatt pågikk. Til politiet har hun forklart at hun våknet da lektoren kom opp i senga, neste morgen ved 10-tida.

Hun anmeldte forholdet til politiet samme dag. Blåmerker på kroppen skal bekrefte historien.

Vold

Ifølge tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Trøndelag, skal lektoren ha brukt vold eller truende atferd for å gjennomføre samleie med kvinnen.

Etter det Dagbladet forstår, erkjenner høyskolelektoren at han har hatt seksuell omgang med studenten, men han hevder at det skjedde frivillig.

Forsvareren hans, advokat Christian Wiig, sier til Dagbladet at han ikke har mottatt saksdokumentene og derfor ikke kan kommentere saken. Saken mot høyskolelektoren kommer opp for Namdal tingrett i september.