Lektorlaget vil flytte russetida

Lærere med russebrev til Bård Vegar Solhjell.

FOR MYE MORO:  Norsk Lektorlag har fått støtte av Høyre, nå vil begge flytte eksamen fra til før russetida for avgangselever på videregående skole. De er lei av at festing tar oppmerksomhet fra eksamen. FOTO: SCANPIX
NB Modellklarert
FOR MYE MORO: Norsk Lektorlag har fått støtte av Høyre, nå vil begge flytte eksamen fra til før russetida for avgangselever på videregående skole. De er lei av at festing tar oppmerksomhet fra eksamen. FOTO: SCANPIX NB Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Norsk Lektorlag er lei av russetidsdovne eksamenslesere i mai, og har sendt et brev til kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

- Flytt russetida Der ber de om at russetida skal flyttes, og i framtida legges etter eksamen. Slik håper de på bedre læringsfous og studieforhold før de avgjørende prøvene.

- Norsk Lektorlag har en rekke ganger bedt om at sentrale utdanningsmyndigheter gjør mer for å hindre at russefeiringen i perioder av skoleåret undergraver skolens arbeid. Erfaringer viser at tidligere tiltak, som blant annet handler om å inngå avtaler med russen, har hatt begrenset effekt, skriver lektorlaget i sitt brev.

Leder Gro Elisabeth Paulsen peker på at russen er en uorganisert gruppe, som det er vanskelig å gjøre formelle avtaler med, og som ikke kan forplikte sine «medlemmer» til noe som helst.

- Overdreven feiringLektorlaget sier tidligere forsøk på forhandlinger og kontroll har feilet.

- Mye har vært prøvd lokalt for å dempe skadevirkningene av overdreven feiring. Både skoleledere og undervisningspersonale legger ned stor innsats hvert år for å begrense og tøyle russefeiringen slik at alle elever får en trygg og produktiv avslutning av skoleåret. Norsk Lektorlag etterlyser en sterkere støtte og et klarere nasjonalt lederskap som kan hjelpe skolene med dette. Vi ønsker kort og godt at russefeiring og skole skilles ad på en mest mulig konsekvent og tydelig måte, skriver leder Gro Elisabeth Paulsen i Norsk Lektorlag.Derfor vil Norsk Lektorlag at russefeiringen legges til etter skriftlig eksamen, muntlig eksamen skal fortsatt kunne legges til juni, om det er ønsket.Høyre støtter forslaget- Vi må erkjenne at russetiden har kommet for å bli, sier leder i Unge Høyre, Henrik Asheim til Dagbladet.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer