Lemper på reglene. Nå vil slik reklame dukke opp på norske TV-kanaler

Fra nyttår.

OPPHEVER FORBUD: Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPPHEVER FORBUD: Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen.

I dag er det forbud mot reklame på TV for legemidler, men TV-kanaler som Max, Fem, TV3 og Viasat4 sender fra England og kan derfor sende reklame for reseptfrie legemidler til seere i Norge. Nå står bestemmelsen i Legemiddelforskriften, som slår fast at «Reklame for legemidler er ikke tillatt i fjernsyn,» for fall, skriver Dagens Næringsliv.

- Fra 1. januar 2016 vil vi oppheve forbudet. Forbrukerne har lenge fått informasjon om slike legemidler gjennom reklame i ulike kanaler - som på bussen, via internett og på tv-kanaler som sendes fra utlandet. Nå vil de også kunne få det i tv-kanaler som sendes fra Norge. De norske kanalene har i dag strengere regelverk enn konkurrenter som sender fra utlandet. Dette er en endring vi varslet i allmennkringkastingsmeldingen for å bedre lønnsomheten og konkurranseevnen til de norske kringkasterne, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til avisen. Legeforeningen mener verken behovet for EØS-tilpasning eller en «ny medievirkelighet» legitimerer økt markedsføring av legemidler, noe som sannsynligvis vil medføre at forbruket øker. Også Farmasiforbundet og Norges Farmaceutiske Forening er ifølge Dagens Næringsliv skeptiske til å oppheve forbudet. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer