Lemper på reglene. Nå vil slik reklame dukke opp på norske TV-kanaler

Fra nyttår.

OPPHEVER FORBUD: Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPPHEVER FORBUD: Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra nyttår får norske TV-kanaler lov til å servere hodepinetabletter i reklamepausen.

I dag er det forbud mot reklame på TV for legemidler, men TV-kanaler som Max, Fem, TV3 og Viasat4 sender fra England og kan derfor sende reklame for reseptfrie legemidler til seere i Norge.

Nå står bestemmelsen i Legemiddelforskriften, som slår fast at «Reklame for legemidler er ikke tillatt i fjernsyn,» for fall, skriver Dagens Næringsliv.

- Fra 1. januar 2016 vil vi oppheve forbudet. Forbrukerne har lenge fått informasjon om slike legemidler gjennom reklame i ulike kanaler - som på bussen, via internett og på tv-kanaler som sendes fra utlandet. Nå vil de også kunne få det i tv-kanaler som sendes fra Norge. De norske kanalene har i dag strengere regelverk enn konkurrenter som sender fra utlandet. Dette er en endring vi varslet i allmennkringkastingsmeldingen for å bedre lønnsomheten og konkurranseevnen til de norske kringkasterne, sier kulturminister Thorhild Widvey (H) til avisen.

Legeforeningen mener verken behovet for EØS-tilpasning eller en «ny medievirkelighet» legitimerer økt markedsføring av legemidler, noe som sannsynligvis vil medføre at forbruket øker. Også Farmasiforbundet og Norges Farmaceutiske Forening er ifølge Dagens Næringsliv skeptiske til å oppheve forbudet. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer