Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lemuren Lichi (17) funnet i live etter fem uker

Fem lemurer rømte fra dyrehage i Aust-Agder. Nå er den siste funnet, etter utrolige fem uker i villmarka.

FUNNET: Fem lemurer rømte fra dyrehage i Aust-Agder. Nå er den siste funnet, etter utrolige fem uker i villmarka. Video: Privat / Den lille dyrehage Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag 1. mai forsvant fem lemurer fra Den lille dyrehage på Brokelandsheia i Aust-Agder.

Fire dager etter var fire av lemurene funnet, til dyrehagens store glede. Det var både minusgrader på natta, og det var nærmest en sensasjon at de små apekattene, som egentlig har tilhold på Madagasker, klarte å overleve.

- Helt utrolig

Enda mer utrolig er imidlertid historien om Lichi (17). Hun var den siste gjenstående på rømmen. I dag, rundt klokka 15.00, ble hun funnet i live.

- Det er helt fantastiske nyheter. Det er helt utrolig at hun lever. Den har vært gjennom netter med minusgrader, snø i lufta og lite mat. Det er en superlemur. Det var helt utenkelig at de skulle klare det. Dette hadde vi absolutt ikke trodd, sier dyreansvarlig Nils Harald Reiersen til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Ifølge han fikk de melding om en observasjon av lemuren for tre dager siden.

- Satt i veikanten

- Da fikk vi opp håpet. I dag var det ei jente som kjørte langs veien, cirka tre kilometer fra dyrehagen. Da satt lemuren i veikanten. Jenta ble værende og følge med fram til vår dyrepasser Bente kom opp dit. Da kom lemuren løpende bort til henne og hoppet inn i bilen, sier Reiersen.

FUNNET: Dette bildet viser Lichi (17) i dag, kort tid etter at hun ble funnet i god behold fem uker etter at hun rømte fra dyrehagen. Foto: Nils Harald Reiersen
FUNNET: Dette bildet viser Lichi (17) i dag, kort tid etter at hun ble funnet i god behold fem uker etter at hun rømte fra dyrehagen. Foto: Nils Harald Reiersen Vis mer

- Hun var veldig glad for å se henne igjen, sier den dyreansvarlige.

Folkene fra dyreparken har søkt med både sporhund og gått manngard uten noen observasjoner av lemuren.

- Nå satt hun i veikanten. Jeg vil tro hun ville tilbake igjen. Hun begynner å bli en gammel dame, men dette beviser bare at de eldste er lurest, sier han.

- I god form

- Hvordan tror du hun har brukt tida?

- Jeg tipper at hun rett og slett har brukt tida på å finne mat, sol og ly for været. Hun har nok beveget seg rundt i det samme området, sier han.

- Hvordan er formen?

- Hun virker å være i god form. Hun er litt tynnere enn da hun stakk av, men ellers er alt vel. Det ser veldig bra ut, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!