Tar oppgjør mot mobbing:

Lena (34): - Unner ingen slikt hat

Lena Marie Hansen (34) liker å skille seg ut. Valgene hennes har ført til mye hets.

PIERCINGER OG TATOVERINGER: Lena Marie Hansen har tatovert og piercet seg av helt spesielle grunner. Da hun stod fram med historien sin i A-Magasinet forrige uke, mottok hun mye hat fra ukjente personer bak tastaturet. Foto: Privat
PIERCINGER OG TATOVERINGER: Lena Marie Hansen har tatovert og piercet seg av helt spesielle grunner. Da hun stod fram med historien sin i A-Magasinet forrige uke, mottok hun mye hat fra ukjente personer bak tastaturet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lena Marie Hansen (34) fra Rjukan har 24 tatoveringer og 19 piercinger på kroppen.

34-åringen liker å skille seg ut og føler blekket på kroppen er en fin måte å vise verden hvem hun er. Men det blir ikke like godt mottatt av alle som ser henne.

Denne helgen skrev A-magasinet og lokalavisa Rjukan Arbeiderblad en sak om den 34 år gamle helsefagarbeideren. Da Hansen så kommentarfeltet i innlegget fra Aftenpostens Facebook-side, skjønte hun hvor mye hat som finnes i folk.

- Unner ingen det

- Det ble skrevet så mye stygt i kommentarfeltet. Jeg unner ingen å lese så mye dritt om seg selv. Det sitter folk bak tastaturet med så innmari lite respekt for andre mennesker. Bare fordi noen velger å se annerledes ut, sier Lena Marie Hansen til Dagbladet.

Hansen gjør det klart at alle de stygge kommentarene preller av henne, og at hun ikke tar seg nær av det i det hele tatt. Samtidig tenker hun på de som faktisk opplever å bli hetset, som kanskje ikke tåler slike hatmeldinger på samme måte. Det skjemmes hun av.

- Det er kjempetrist å tenke på at noen oppfører seg slikt. Tenk på de som tar seg nær av slike kommentarer … Det er så ufint.

Hansen sier at hun ikke tror det vil være mulig å stoppe mobbing som dette i framtida, da det alltid vil finnes måter å kommentere ting på.

- Det eneste man kan gjøre er å håpe at folk stopper og skjønner at man ikke skal mobbe, enten det er fysisk eller over Internett. Tenk om noen hadde utsatt deg for noe sånt, eller barnet ditt.

- Folk har lov til å være annerledes. Det er ikke noe galt i det, fortsetter Hansen.

HEKTA: 25 år gamle Patrick Mast elsker å gjøre kirurgiske inngrep på fjeset sitt, og har brukt over en halv millioner kroner over årene. Reporter: Christian Wehus. Video: @patrichaflatwood Vis mer

«Herregud»

- Har du opplevd å bli hetset for utseendet ditt på gata?

- Ja, men ikke noe direkte stygt. Jeg får til tider mange lange og rare blikk. Ikke her hjemme i Rjukan, da. Her kjenner folk meg og vet hvem jeg er. Men i sommer var det en del turister her og da gikk jeg blant annet forbi en kvinne og barnet hennes, hvor mora utbrøt «Herregud», idet vi gikk forbi hverandre.

Hansen poengterer at hun har full forståelse for at mange til tider gir henne lange blikk og ser rart på henne.

- Det er ikke for alle å se sånn ut, og jeg skjønner at noen reagerer. Men dette er sånn jeg ønsker å se ut.

DØDE: 4 år gamle Petter døde etter feil som ble gjort etter at han ble operert på Sykehuset Innlandet i Hamar. Video: Kristin Svorte / Privat /NTB / Reporter: Sanne Sagevik / Vegard Krüger Vis mer

- Har vi ikke kommet til et punkt hvor man begynner å forstå at det ikke passer seg med slik oppførsel? Jeg synes det er så bra at folk tør å skille seg ut.

TikTok-kjendis

Hansen har for øvrig en TikTok-profil hvor hun legger ut videoer jevnlig, og har en følgerskare på 23 000 brukere.

- Der legger jeg ut videoer med humor, vanlige ting fra hverdagen og prøver til tider å komme med noen tankevekkende beskjeder.

Flere av videoene handler om å godta seg selv og alle andre som den de er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer